Victoriabaars (ook wel nijlbaars genoemd), heeft vrij vast visvlees en wordt in visfilets verkocht. De visfilets zijn qua smaak te vergelijken met roodbaars. Alleen zijn ze iets dikker en sappiger. Dit recept combineert deze heerlijke vis met een heerlijk romige saus.
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 300 gr victoriebaars
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 klein bosje kervel
- 200 ml room
- 2 el zure room
- 2 el graan mosterd
- 1/2 el gewone mosterd
- sap van 1/2 citroen
- peper en zout
Werkwijze:
- Pel de sjalot en snij hem zeer fijn, pel alsook het teentje knoflook
- Kruid de visfilets langs beide kanten
- Bak de filets enkele minuten langs beide kanten in boter
- Haal de visfilets uit de pan en leg ze op een bord, bedek dit bord met zilverfolie zodat de vis warm blijft
- Stoof de sjalot aan in de pan van de vis en pers hier ook het teentje knoflook bij
- Voeg de room, zure room en mosterd toe
- Giet een beetje water bij de saus om de gewenste dikte te bekomen
- Breng de saus opsmaak met peper, zout en citroensap
- Was de kervel en snij hem fijn
- Doe een hand kervel bij in de saus, meng alles goed op een zacht vuurtje
- Voeg ook de visfilets terug toe aan de saus en laat dit nog enkele minuten zachtjes pruttelen
- Strooi nog een beetje kervel over de visfilets en serveer
Dit gerecht is lekker met puree aardappelen
Dit recept is een afleiding van een recept uit het Njam magazine