Mexicaanse fajita
Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Mexicaanse fajita

Een gevulde wrap met gehakt, paprika, courgette en mais.  Een makkelijk dag dagelijks gerecht met Mexicaanse roots.

 

Recept voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 2 á 3 wraps/per persoon
  • 550 gr gemengd gehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 rode paprika, zonder zaadjes, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 250 gr champignons, in 4 gesneden
  • 150 gr mais
  • 1 pot fajita saus (430gr)
  • 1 puntje rode peper
  • peper & zout
  • olijfolie
  • 1 avocado
  • 1 potje zure room

Werkwijze

  1. Verwarm een beetje olijfolie in een ruime kookpot
  2. Stoof hierin de ui en knoflook aan
  3. Voeg het gehakt toe en bak dit goed aan tot het fijn is
  4. Voeg nu de paprika, champignons en courgette toe
  5. Voeg naar eigen smaak een beetje rode peper toe
  6. Stoof de groenten even mee aan
  7. Voeg de fajita saus toe
  8. Breng dit aan de kook
  9. Voeg nu de mais toe
  10. Laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen en breng eventueel nog op smaak met peper en zout
  11. Warm de wraps op zoals op de verpakking staat
  12. Serveer de wraps met deze licht pikante groenten- gehakt saus
  13. Werk de wraps af met blokjes avocado en zure room
  14. smakelijk

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Lutgard zegt:

    Recept uitgeprobeerd dit weekend voor een feestje met 14. Héééél lekker!!

  2. Vermeire Greta zegt:

    Door wat kan ik de fajita saus vervangen, is hier niet te krijgen.

    1. kriskookt zegt:

      Beste Greta,
      In heel wat supermarkten zoals Delhaize en AH is dit verkrijgbaar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *