Gegrilde entrecote met aardappelsalade, asperges en tuinkruiden
Hoofdgerechten, Recepten

Gegrilde entrecote met aardappelsalade, asperges en tuinkruiden

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijk stukje gegrilde entrecote met een zomerse aardappelsalade met asperges, gekookte eieren en frisse tuinkruiden. Ideaal als gerecht, maar evengoed klaar te maken op de barbecue.

Recept voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 800 g entrecote
  • 1 kg aardappelen
  • 1/2 kg asperges
  • 2 eieren
  • mayonaise
  • peper en zout
  • tuinkruiden (oregano, basilicum, postelein, zuring….)
  • bielsook
  • 1 ui

Werkwijze:

  • Schil de aardappelen, was ze en kook deze gaar in gezouten water
  • Giet de aardappelen al en laat afkoelen
  • Kook ondertussen de eieren 9 minuten
  • Pel de ui en snij deze fijn
  • Snij de bieslook fijn
  • Schil de asperges van kop tot teen en breek het kontje er af
  • Zet een kookpot op met koud water, snuifje zout en een klontje boter
  • Doe de asperges in het water en breng dit naar het kookpunt
  • Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten). Nu zijn ze gaar
  • Haal de asperges uit het water en verfris ze onder koud water
  • Snij de asperges in stukken van 2 à 3 cm en zet even apart
  • Snij de afgekoelde aardappelen in schijfjes
  • Meng enkele lepels mayonaise onder de aardappelen
  • Voeg de ui en bieslook toe, breng op smaak met peper en zout
  • Meng er de stukken asperges onder
  • Plet de eieren en strooi deze over de aardappelsalade
  • Verdeel de tuinkruiden erover
  • Gril de entrecote en serveer deze met de aardappelsalade

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *