Hoofdgerechten

Met Luikse siroop en smeets graanjenever gelakte baby back pork ribs – Restaurant Ardent

Print Friendly, PDF & Email

Smeets daagde voor Antwerpen Proeft 2015 enkele chefs uit om aan de slag te gaan met hun producten. Chef Wouter Van Steenwinkel van Restaurant Ardent in Antwerpen ging de uitdaging aan en serveert tijdens Antwerpen Proeft deze heerlijke ribbetjes van speenvarken die gelakt zijn met Luikse siroop en Smeets graanjenever.

Ribbetjes Ardent

Ingrediënten:

  • ribbetjes van speenvarken

Rib-marinade:

  • 200 gr Luikse siroop
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 eetlepel geperste look
  • 100 ml sojasaus
  • 3 el gerookt paprikapoeder
  • 1 el komijnzaad
  • 80 gr honing
  • 500 gr ketchup
  • 100 ml Smeets extra Hasseltse Graanjenever

Dipsaus:

  • 2 rode chili’s
  • 2 tenen look
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 korianderwortel
  • 2 sneden wit brood toe (zonder korst)
  • 200ml maïsolie

Komkommer:

  • 1 komkommer
  • 100 ml water
  • 50 gr bloemsuiker
  • 50 ml witte azijn.

Doen:

Ribbetjes:

  • Meng alle ingrediënten van de rib-marinade.
  • Vacuumeer de rib-racks met 50gr van de marinade en gaar 16uur lang op 58°C.
  • Laat afkoelen en portioneer per rib.
  • Bestrijk de afzonderlijke ribben met de marinade en plaats ze onder de salamander.
  • Regelmatig draaien en opnieuw bestrijken tot de marinade de ribbetjes mooi bedekt.

Dipsaus:

  • Pureer de rode chili’s, tenen look, tomatenpuree enkorianderwortel in de keukenrobot met een eetlepel water.
  • Voeg de sneden wit brood toe (zonder korst).
  • Cutter verder terwijl je langzaam de maïsolie toevoegt tot je een homogene emulsie krijgt.

Komkommer:

  • Maak slierten van de komkommer en marineer deze in een mengeling van water, bloemsuiker en witte azijn

Antwerpen Proeft * Taste of Antwerp
14 * 15 * 16 * 17 mei 2015
Waagnatie * 2000 Antwerpen

DSC_0129

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *