Heek met parelcouscous en venkel
Hoofdgerechten, Recepten

Heek met parelcouscous, venkel en grijze garnalen

Heek, ook wel bekend als “mooie meid,” is een heerlijke en veelzijdige vis die perfect past in dit smaakvolle gerecht. In combinatie met venkel en garnalen ontstaat er een mooie balans van smaken en texturen. De frisheid van de venkel en het hartige van de garnalen complementeren de zachte heek, terwijl de garnalen en de olijfolie het gerecht tot een smaakvol geheel maken.

Heek of mooie meid

Voor dit recept gaan we aan de slag met onze nieuwe keramische sauteerpan van Le Creuset.  De Essential Non-Stick Ceramic sauteerpan is perfect voor bakken, sauteren, sudderen en smoren dankzij de extra diepte en het ruime kookoppervlak. De pan heeft een speciale keramische laag zonder PFAS, waardoor het voedsel niet blijft plakken en je hem gemakkelijk kunt schoonmaken. Gemaakt van zwaar aluminium voor een gelijkmatige warmteverdeling en ovenbestendig tot 280°C (220°C met hittebestendige glazen deksel van Le Creuset). Deze pan biedt superieure prestaties en is duurzaam, zoals je van Le Creuset mag verwachten. Een mooie aanwinst in onze keuken dus!

Recept voor 2 personen

  • 2 heek filets ( 2 x 160 gram)
  • 1 venkel
  • 250 g parelcouscous
  • 1 groentenbouiilonbokje
  • 500 ml water
  • 50 g grijze garnalen
  • boter
  • olijfolie
  • citroen

Doen

  • Snij de venkel fijn, bewaar het loof voor de afwerking
  • Smelt een klontje boter in de sauteerpan
  • Kruid de visfilets met peper en zout
  • Bak de visfilet aan in de pan, 3 minuten per zijde
  • Haal de visfilets uit de pan, zet even apart
  • Stoof de venkel aan dezelfde pan
  • Voeg de parelcouscous toe als de venkel gaar is
  • Voeg 500 ml water en het bouillonblokje toe
  • Breng dit aan de kookt
  • Zet het deksel op de pan, laat 10 minuten sudderen tot de parelcouscous gaar is
  • Voeg de gebakken visfilets toe, dus deze een stukje in de couscous
  • Plaats het deksel opnieuw op de pan
  • Zet het vuur uit, laat 5 á 10 minuten rusten
  • Controleer of de vis gaar is
  • Werk af met garnalen, groen van de venkel, olijfolie en zeste van citroen
  • Smakelijk

Advertentie – Dit recept behoort tot een samenwerking tussen Kris Kookt & Le Creuset


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *