Pasta met broccoli en kalfsvlees
Hoofdgerechten, Recepten

Pasta met broccoli en kalfsvlees

Print Friendly, PDF & Email

Geniet van een eenvoudig maar smaakvol recept. Romige pasta met broccoli, mals kalfsvlees en met zure room. De afwerking van knapperige rucola, hartige Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten zorgt voor een heerlijke finishing touch. De steel van de broccoli wordt in dit recept verwerkt in de saus. Heerlijk!

Nodig voor 2 personen

  • 300 g kalfsvlees (kalfslapje of kalfsentrecote)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g orecchiette (pasta)
  • 200 ml zure room
  • 1 broccoli
  • 1 el geroosterde pijnboompitten
  • rucola en Parmezaanse kaas voor de afwerking

Doen

  • Snij de broccoli in roosjes
  • Schil de steel van de broccoli, snij deze in blokjes
  • Pel de ui, snij deze fijn. Pel en plet de look
  • Warm een scheutje olijfolie op in een ruime pan
  • Stoof hierin de ui, look en blokjes van de broccolisteel in aan
  • Voeg na enkele minuten de zure room toe, breng op smaak met peper en zout
  • Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Voeg de laatste 5 minuten de broccoliroosje toe
  • Giet de pasta af, voeg een beetje kookvocht toe aan de pan met zure room
  • Meng de pasta en broccoliroosjes onder de zure room
  • Snij het kalfsvlees in reepjes, Bak deze aan in een pan met een beetje vestof
  • Kruid deze met peper en zout
  • Meng de gebakken kalfsreepjes onder de pasta
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout
  • Verdeel de pasta op de borden
  • Werk af met rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitten
  • Smakelijk!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *