Pastinaaksoep met pesto van dragon
Recepten, Soepen

Pastinaaksoep met pesto van dragon

Print Friendly, PDF & Email

Dat pastinaak en dragon een heerlijke combinatie vormen, kwam ik te weten via de Foodpairing® app. We gaan deze combinatie dus zeker en vast nog meer klaarmaken. In dit recept combineren we een fluweel zachte pastinaaksoep met pesto van dragon en croutons. De ingrediënten voor een klassieke pesto zijn basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en olijfolie. We vervangen simpelweg de basilicum door dragon. Natuurlijk gaan we hier weer graag aan de slag met onze geliefde Italiaanse olijfolie van Casa Astrid.

Nodig

  • 2 pastinaken
  • 1 ui
  • 1 groente bouillonblokje
  • 100 ml room
  • 1 ciabatta (om croutons van te maken)
  • boter

  • Snij de ciabatta in blokjes
  • Smelt een klontje boter in een ruime pan
  • Bak de blokjes ciabatta krokant tot heerlijke croutons

  • Pel de ui, snij deze in halve ringen
  • Schil de pastinaken, snij deze in stukjes
  • Smelt een klontje boter in een kookpot, stoof hier de ui in aan
  • Voeg de stukken pastinaak toe, stoof deze kort mee aan
  • Voeg het bouillonblokje en water toe tot de pastinaak onder staat
  • Plaats een deksel op de kookpot. Breng het geheel aan de kook.
  • Laat zachtjes pruttelen tot de pastinaak gaar is
  • Mix de soep fijn, Zeef ze naar eigen wens.
  • Breng de soep verder op smaak met peper en zout
  • Serveer de soep met pesto van dragon en croutons
  • Smakelijk!

Pesto van dragon

  • 15 g dragon
  • 30 g pijnboompitten
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 60 g Extra Vierge Olijfolie – Casa Astrid
  • peper en zout
  • enkele druppels citroensap
  • Doe alle ingrediënten voor de pesto in een foodprocessor
  • Puree de pesto, breng op smaak met peper en zout

Casa Astrid olijfolie

Dat we ons hart hebben verloren in Italië wisten jullie misschien al wel. Dat zien jullie ongetwijfeld in onze recepten, maar evengoed in onze ervaringen. Zo brachten we enkele jaren geleden een bezoek aan Casa Astrid in Umbrië. Als peter van een olijfboom krijg ik elk jaar een 3 Liter Bag in Box Italiaanse olijfolie. Ideaal voor dit recept dus.

Meer over hun Adopt a Tree programma lees je in deze blog.


Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en Casa Astrid


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *