Je keuken modern inrichten? Zo doe je dat!
Blog

Je keuken modern inrichten? Zo doe je dat!

Print Friendly, PDF & Email

ADVERTENTIE – Is je keuken toe aan vernieuwing? Dan is het tijd om het een en ander aan te passen en te zorgen voor een nieuw geheel. Of de rest van je interieur nu modern is of niet, een hedendaagse keuken met nieuwe toestellen past er altijd wel bij. Met deze tips tover je je keuken zo om tot een echte parel die de eyecatcher wordt van je woning!

Voldoende opbergruimte

First things first, in een keuken is voldoende werkruimte belangrijk. Daarom is het fijn als je je keukenmateriaal, droge voeding en andere keukengerei netjes kan opbergen. Zo ziet je keuken er altijd netjes opgeruimd uit en houd je meer plaats over voor tijdens het koken. Zorg dus voor voldoende kastruimte en deel deze slim in zodat je de ruimte maximaal kan benutten. Om het geheel modern en strak te houden kies je best voor effen kasten in een neutrale kleur zoals wit, zwart of hout. 

Juiste verlichting

Verlichting kan wonderen doen, zeker in een keuken. Deze moet in eerste plaats functioneel zijn, want je wilt natuurlijk goed kunnen zien wat je kookt, maar daarnaast is het ook fijn als deze een esthetische meerwaarde vormt voor je keuken. Kies daarom voor heldere hanglampen en keukenverlichting, maar ook voor gezellige sfeerlichten die je kunt dimmen voor een dinertje of lunch. Denk daarnaast ook na over goede gordijnen. Zwarte jaloezieen bijvoorbeeld, zijn ideaal aangezien ze perfect passen bij een moderne keuken en ze niet in de weg zitten zoals stoffen gordijnen. Je kan zelf jaloezieen op maat laten maken zodat ze perfect passen bij de ramen van je keuken, dat ziet er weer net wat strakker uit. 

Keukeneiland

Laat de grootte van je keuken het toe? Kies er dan voor om een keukeneiland te plaatsen in je moderne keuken. Deze geeft je nieuwe keuken meteen een heuse upgrade en is heerlijk om aan te koken. Bovendien ziet een keukeneiland er vaak modern uit en heb je de mogelijkheid om deze te personaliseren tot hij helemaal bij je keuken past. Je kunt er bijvoorbeeld ook een eetgedeelte bij voorzien met barkrukken. Ideaal om ‘s ochtends aan te ontbijten of om bij te praten met je gezin terwijl je aan het koken bent. 

Goede keukenapparatuur

Bij een moderne, nieuwe keuken horen ook goede keukentoestellen. Denk maar aan een kwaliteitsvolle oven, een stoomoven, een krachtige blender,… Dit soort toestellen zijn een plezier om mee te koken en tillen je gerechten meteen naar een hoger niveau. Bovendien zien ze er ook nog eens heel mooi uit, waardoor je keuken er weer net dat tikkeltje moderner uitziet. Win-win dus, voor je kookkunsten én je mooie keuken. 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *