Marokkaans stoofpotje met kwartel, abrikoos en amandel
Hoofdgerechten, Recepten

Marokkaans stoofpotje met kwartel, abrikoos en amandel

Print Friendly, PDF & Email

Marokkaans stoofpotje met kwartel

De Marokkaanse keuken is wereldwijd gewaardeerd om haar diversiteit, smaak en geur. Geuren die vooral ontstaan door de vele kruiden en specerijen die ze gebruiken. Denk hierbij aan gember, komijn, ras el hanout en saffraan. Heerlijk toch! In dit stoofpotje gebruiken we vooral ras el hanout. Niet toevallig één van onze favoriete kruidenmengelingen. Daarnaast gaan we aan de slag met ingrediënten zoals gedroogde abrikoos, amandelen, kerstomaat en rode peper. Het resultaat is een heerlijk smaakvol en kruidig stoofpotje met kwartel.

Nodig voor 2 personen

  • 4 kwartels
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 8 kerstomaten
  • 1 cm gember
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 1 el amandelen
  • 250 ml groentenbouillon
  • 250 ml passata
  • verse koriander
  • maizena

Afwerking

  • verse munt
  • zeste van citroen
  • couscous

Doen

  • Snipper de sjalot fijn, pers de look, rasp de gember
  • Snij de kwartels doormidden, kruid deze met peper en zout
  • Snij de wortel en paprika in blokjes
  • Zet een ruime stoofpot op het vuur, smelt hierin een klontje boter
  • Bak de kwartels mooi bruin in de boter, haal deze nadien terug uit de pot
  • Stoof de sjalot, look en gember aan
  • Doe de wortel, paprika en doormidden gesneden kerstomaat erbij. Stoof alles kort aan
  • Voeg de kwartels, abrikoos en amandelen toe aan de stoofpot
  • Voeg de groentebouillon en passata toe, breng het geheel aan de kook
  • Plaats een deksel op de pot, laat het geheel 35 minuten zachtjes pruttelen
  • Bind de saus met een beetje maizena
  • Breng de saus verder op smaak met peper, zout en verse koriander
  • Serveer dit stoofpotje met couscous,
  • Werk dit stoofpotje van kwartel af met verse munt en zeste van citroen

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *