Blog

Mijn eindejaarsmenu 2016 – Hou het makkelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Mijn  eindejaarsmenu – Mijn motto,

Hou het makkelijk! Met de eindejaarsfeesten wil ik lekker eten, Maar de grootste voorwaarden daarvan is dat ook de gastheer of gastvrouw gewoon mee aan tafel kunnen zitten. Het eindejaar is een familie gebeuren. Met dit menu kan je 90% op voorhand klaarmaken. Zo kan je gezellig mee aan tafel schuiven. 

Stress, voor niets nodig,

Een goede voorbereiding is hiervoor wel nodig. Schrijf je menu van begin tot het einde uit. Maak een goed winkellijstje en ga zeker één dag op voorhand winkelen. Zo voorkom je stress als een bepaald product niet voorhanden is in de winkel. Probeer zoveel mogelijk op voorhand klaar te maken en label alles goed in de koelkast.

Mijn tradities,

De laatste weken konden jullie deze gerechten al één voor één zien passeren. Maar in deze post bundelen we nog eens allemaal onder elkaar. Ook deelde ik mijn eindejaarscadeau tips met jullie onder “Gifts for foodies” en “Bier, Wijn, Gin of Whisky?”. Inspiratie genoeg dus. Meer weten over mijn eindejaarstradities? Dat kan je lezen in mijn eindejaarsspecial op Weekend Knack.

Mijn eindejaarsmenu 2016

Mijn menu,

Zoals je hieronder kan zien, ziet mijn menu er helemaal niet spectaculair uit. Maar het is allemaal huisbereid en super lekker. De hapjes en het voorgerecht voegen wij altijd samen. Zo zetten we de tafel vol met lekkers.

Mijn eindejaarsmenu 2016

Christmas punch: Mandarijn – Bourbon – Ginger Ale

Met dit aperitief serveren we een heerlijke winterse cocktail. Maak in één keer een grote hoeveelheid zodat U gasten zichzelf kunnen bedienen. Zo moet je niet continu vragen wat je gasten willen drinken.

Christmas punch:

Aperitief wraps – Carpaccio & Vitello Tonnato

Carpaccio & vitello tonnato zijn twee klassieke voorgerechten die iedereen kent. Deze keer serveren we ze niet als voorgerecht, maar als aperitief hapje. We verwerken ze in een wrap, zodat je ze makkelijk op voorhand kan klaarmaken.

wrap-carpacci-2o

Tapenade van zongedroogde tomaten

Een tapenade maken is helemaal niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is een blender of cutter. Verder kan je hier oneindig mee variëren. Mijn favoriete tapenade is van zongedroogde tomaten.

tapenade

Cappuccino van pompoen – pompoenpit

Tussen die koude hapjes smaakt zo wel eens een warm soepje. Ik ben een enorme liefhebber van pompoen, daarom kies ik voor een soepje van pompoen dat we afwerken met zacht opgeklopte room en geroosterde pompoenpitten

pompoensoep-4

Hummus van geroosterde pompoen – pompoenpitten

Deze hummus met pompoen is echt super lekker. Zet deze op tafel met een beetje naanbrood wanneer je gasten krijgt en je bent goed vertrokken.

hummus-pompoen

Stoofpotje van hinde met wintergroenten

Feestelijk verfijnd en makkelijk op voorhand klaar te maken, ideaal voor de feestdagen dus.

stoofpot-hinde-3

Pavlova – Peer – Griekse yoghurt – Elixir d’Anvers

Kwa dessert twijfel ik nog in mijn menu. Ofwel ga ik voor deze Herfstachtige pavlova met kruidig gepocheerde peer, Griekse yoghurt met Elixir d’Anvers, witte chocolade en rasp van limoen. Ofwel voor het dessert hieronder.

pavlova-elixir-4

Panna cotta van Irish coffee met boterwafel

Op het familieweekend in de Ardennen is Irish Coffee een traditie geworden. Op de tafel stond er een pak boterwafels van Jules Destrooper, deze twee smaakten perfect samen. Daarom ging ik aan de slag om Irish Coffee te combineren met de boterwafeltjes in een dessert.

cremeux-irisch-koffie-2

Nu jullie mijn eindejaarsmenu kennen, wil ik jullie alvast heel fijne feestdagen toewensen. Ik wil jullie allemaal heel hard bedanken voor de enthousiaste reacties en leuke berichtjes. Dankzij jullie, mijn trouwe lezers blijft mijn blog elk jaar groeien. Zo mochten we dit jaar al 300 000 bezoekers verwelkomen op kriskookt.be. Hou ook volgende week mijn blog in de gaten, want dan blikken we terug op 2016.

Geniet van de feestdagen!

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Freddy en Diane zegt:

  Kris, prettige feesten en bedankt voor de heerlijke recepten.
  Diane en Freddy

  1. Conny de Jager zegt:

   Daar sluit ik me bij aan, fijne feesten en een jaar vol genieten !

  2. kriskookt zegt:

   Bedankt Freddy en Diane,
   Voor jullie natuurlijk ook !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *