Recepten, Zoetigheden

Pavlova – Peer – Griekse yoghurt – Elixir d’Anvers

Herfstachtige Pavlova met peer en Elixir

Pavlova is een traditioneel en gekend dessert dat veelal wordt geserveerd met rood fruit. In dit recept maak ik een herfstachtige variant met kruidig gepocheerde peer en Griekse yoghurt met Elixir d’Anvers. Dit geheel werken we af met sneeuw van witte chocolade en rasp van limoen. Zo werken we niet alleen met de seizoenen maar ook nog eens met enkele Belgische top producten: Peer en Elixir d’Anvers

Nodig voor 6 personen

  • 3 eiwitten
  • 150 g suiker
  • 2 tl maizena
  • 2 tl azijn
  • 2 conference peren
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1/2 vanillestok
  • 1 steranijs
  • 2 kruidnagel
  • rasp van 1 limoen
  • 1 zeste van sinaasappel
  • Elixir d’Anvers
  • witte chocolade
  • enkele blaadjes munt of zuring

Pavlova - Peer

Doen:

Pavlova:

  • Verwarm de oven op tot 120 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Klop in een vetvrije kom de eiwitten luchtig, blijf kloppen en voeg ondertussen beetje bij beetje de suiker toe
  • Klop net zo lang tot het eiwit stevige pieken vormt
  • Meng de maizena met de azijn en klop door het eiwitschuim
  • Schep het eiwit in een spuitzak, spuit 4 tot 6 pavlova’s van het eiwitschuim
  • Laat deze 2,5 uur in de oven drogen
  • Schakel de oven uit, zet de ovendeur op een kier en laat de pavlova’s in de oven afkoelen

Peer:

  • Schil 1 peer en snij deze doormidden
  • Doe deze in een kleine kookpot, voeg water toe totdat de peer net onder staat
  • Voeg de zeste van sinaasappel, kruidnagel en steranijs toe
  • Breng de peer aan de kook, zet het vuur uit
  • Laat de peer afkoelen in de bouillon, snij deze nadien in fijne blokjes
  • Snij de andere peer in blokjes en marineer deze met 1 el Elixir d’Anvers

Afwerking:

  • Meng de yoghurt met de zaadjes van 1/2 vanillestok
  • Voeg 1 tl rasp van limoen en 1 el Elixir d’Anvers toe
  • Snij het kapje van de pavlova, verdeel er de yoghurt op
  • Leg in het midden enkele rauwe blokjes gemarineerde peer
  • Verdeel er de blokjes gekookte peer op
  • Werk af met rasp van witte chocolade, limoen en een snuifje kaneel
  • Garneer de pavlova met zuring of enkele takjes munt

 

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *