Ginger beer cocktail: Dieter Van Roy, Tegenwoordig vind je hem achter de counter van de Martini Bar in Antwerpen. Ondertussen werkt Dieter aan een eigen project met de naam “Bijou, Balls & Booze”. Een bar waar highballs en de betere spirits in the spotlight zullen staan. Wij kijken alvast uit naar de opening tegen Oktober/November
Añejo Highball, Enkele maanden geleden proefde in deze cocktail in de Martini Bar te Antwerpen. Een heerlijk uitgebalanceerde cocktail op basis van oude rum, sinaasappellikeur en gingerbeer. Een cocktail die we thuis ook nog eens wilden proberen. Het enige wat wij misten was de zee, een hangmat en enkele palmbomen.
Nodig:
- 5 cl Bacardi 8y
- 2 cl Dry Curacao (Pierre Ferrand)
- 3 cl limoensap
- 2 dashes Angostura bitters
- 10 cl gingerbeer
- 1 schijfje sinaasappel
Doen:
- Vul een glas met ijsblokjes
- Shake de eerste 4 ingrediënten in een cocktailshaker en giet deze over de ijsblokjes
- Vul aan met gingerbeer
- Werk af met een schijfje sinaasappel
Recept in samenwerking met Dieter Van Roy
En zeg nu nog maar eens dat ik niet weet waar jullie mee naartoe te nemen 🙂
Next up, een volcano bowl?
Next up, Cocktail naar de hand van Hannah Van Ongevalle @WCD14