Pompoen, Feta , Scampi
Een kleurrijk en smaakvol bord met een perfecte combinatie van een frisse salade met gebakken scampi. Dit recept kan gebruikt worden als bijgerecht (zonder de scampi), voorgerecht of hoofdgerecht.
Recept voor 4 voorgerechten
Ingrediënten:
- 200 gr feta
- 200 gr gemende sla
- 400 gr pompoen, in stukken
- 3 el pijnboompitten
- ½ Rode ui
- 1 limoen
- 8 scampi, per persoon, gepeld en gekuist
Vinaigrette:
- ½ el pomoenpittenolie
- 2 el olijfolie
Werkwijze:
- Rooster de stukken pompoen 35 minuten in een oven van 200 graden
- Laat hem afkoelen en snij heb in blokjes
- Snij de rode ui in halve ringen en laat hem trekken in limoensap
- Kleur de pijnboompitten in een pan zonder boter
- Voeg beetje zout toe als ze bijna klaar zijn en haal ze uit de pan
- Maak een salade van de stukjes pompoen, feta en sla
- Verdeel er de pijnboompitten en rode ui over
- Meng de pompoenpittenolie met olijfolie en limoensap, en sprekel dit over de salade
- Bak de scampi, kruid ze met peper en zout en verdeel ze over de salade
Bord: Pillivuyt
Met dit recept stond ik in 2013 in Weekend Knack: Hoe maakt u het?
3 Recepten met pompoen in combinatie met Maredsous Tripel