Gegrilde lamskoteletjes met feta-spinazietaart
Hoofdgerechten, Recepten

Gegrilde lamskoteletjes met feta-spinazietaart

Feta-spinazietaart

Deze feta-spinazietaart is echt overheerlijk. We serveren deze in dit recept bij gemarineerde en gegrilde lamskoteletjes. Maar je kan deze feta-spinazietaart ook perfect serveren als vegetarische lunch of combineren met een ander stukje gegrild vlees. 

Nodig

  • 8 lamskoteletjes
  • 75 ml olijfolie
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 2 tl gedroogde oregano

Feta-spinazietaart

  • 1 ui, gepeld en fijngehakt
  • 450 g verse spinazie
  • 250 g feta
  • 2 eieren
  • 200 ml room
  • 50 g pijnboompitten
  • 100 g boter
  • 10 vellen filodeeg
  • olijfolie
  • nootmuskaat, peper en zout

Doen

  • Verhit een beetje olijfolie in een ruime pan, stoof hierin enkele minuten de ui aan.
  • Doe de ui in een ruime mengkom
  • Hak de spinazie grof
  • Schep de spinazie in porties in de pan, stoof aan tot deze geslonken is
  • Doe de spinazie in een vergiet. Duw met de achterkant van een lepel er zoveel mogelijk vocht uit
  • Doe de spinazie bij de uien in de mengkom. Kruid met nootmuskaat, peper en een beetje zout
  • Voeg verkruimelde feta, room, eieren en pijnboompitten toe
  • Meng alles goed onder elkaar. Zet het mengsel tot gebruik in de koelkast
  • Bestrijk de bodem van de ovenschotel met boter
  • Leg nu 7 vellen filodeeg in de schaal, bestrijk elke vel met een beetje gesmolten boter
    Laat de overschot over de randen hangen
  • Vouw de laatste vel filodeeg in 4, leg deze op de bodem zodat deze zeker stevig genoeg is
  • Schep het spinazie-fetamengsel in de ovenschotel
  • Vouw het overhangende deeg over de vulling
  • Bestrijk de overige vellen filodeeg ook met boter. Frommel deze er bovenop
  • Bak de taart gedurende 50 tot 60 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Kijk regelmatig in de oven zodat de bovenste filodeeg niet aanbrand. Verlaag indien nodig de temperatuur
  • Controleer of de vulling gestold is door in het midden met een mes te steken. de vulling mag niet te vochtig zijn
  • Laat de taart 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt
  • Grill ondertussen de lamskoteletjes
  • Smakelijk!

Recept in foto’s


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *