Feta-spinazietaart
Deze feta-spinazietaart is echt overheerlijk. We serveren deze in dit recept bij gemarineerde en gegrilde lamskoteletjes. Maar je kan deze feta-spinazietaart ook perfect serveren als vegetarische lunch of combineren met een ander stukje gegrild vlees.
Nodig
- 8 lamskoteletjes
- 75 ml olijfolie
- 1 el rodewijnazijn
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
- 2 tl gedroogde oregano
Feta-spinazietaart
- 1 ui, gepeld en fijngehakt
- 450 g verse spinazie
- 250 g feta
- 2 eieren
- 200 ml room
- 50 g pijnboompitten
- 100 g boter
- 10 vellen filodeeg
- olijfolie
- nootmuskaat, peper en zout
Doen
- Verhit een beetje olijfolie in een ruime pan, stoof hierin enkele minuten de ui aan.
- Doe de ui in een ruime mengkom
- Hak de spinazie grof
- Schep de spinazie in porties in de pan, stoof aan tot deze geslonken is
- Doe de spinazie in een vergiet. Duw met de achterkant van een lepel er zoveel mogelijk vocht uit
- Doe de spinazie bij de uien in de mengkom. Kruid met nootmuskaat, peper en een beetje zout
- Voeg verkruimelde feta, room, eieren en pijnboompitten toe
- Meng alles goed onder elkaar. Zet het mengsel tot gebruik in de koelkast
- Bestrijk de bodem van de ovenschotel met boter
- Leg nu 7 vellen filodeeg in de schaal, bestrijk elke vel met een beetje gesmolten boter
Laat de overschot over de randen hangen - Vouw de laatste vel filodeeg in 4, leg deze op de bodem zodat deze zeker stevig genoeg is
- Schep het spinazie-fetamengsel in de ovenschotel
- Vouw het overhangende deeg over de vulling
- Bestrijk de overige vellen filodeeg ook met boter. Frommel deze er bovenop
- Bak de taart gedurende 50 tot 60 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Kijk regelmatig in de oven zodat de bovenste filodeeg niet aanbrand. Verlaag indien nodig de temperatuur
- Controleer of de vulling gestold is door in het midden met een mes te steken. de vulling mag niet te vochtig zijn
- Laat de taart 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt
- Grill ondertussen de lamskoteletjes
- Smakelijk!
Recept in foto’s
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.