Dit is een heerlijk feestelijk soepje van bloemkool en pompoen, afgewerkt met ricotta. Dit geeft een heel zachte en fluwelige soep. De pompoenpitten zorgen voor een heerlijke crunch.
Recept voor 2 liter
Ingrediënten:
- 350 gr pompoen, in blokjes
- 400 gr bloemkool, in stukjes
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook
- 1 liter kippen / groentenbouillon
- tijm/rozemarijn/laurier
- 100 gr ricotta
- 50 gr pompoenpitten
- boter
Werkwijze:
- Smelt een klontje boter in een ruime kookpot
- Stoof hierin de ui en knoflook aan
- Voeg de bouillon toe, breng dit aan de kook
- Voeg de tijm, rozemarijn & laurier (samenbinden)
- Voeg de pompoen en bloemkool toe
- Plaats een deksel op de pot en laat dit 20 minuten zachtjes koken
- Verwijder de kruiden (tijm/rozemarijn/laurier)
- Mix de soep zeer fijn en voeg nu de ricotta toe
- Breng eventueel nog verder om smaak met peper en zout
- Als de soep te dik is, voeg dan nog een beetje bouillon toe
- Bak de pompoenpitten aan in een pan zonder boter
- Serveer deze soep met enkel pompoenpitten, deze zorgen voor een heerlijke crunch in de soep
Bord: Pillivuyt
Met dit recept stond ik in 2013 in Weekend Knack: Hoe maakt u het?
3 Recepten met pompoen in combinatie met Maredsous Tripel