Gin Tonic Foodpairing
Studer Swiss Gin Classic – Premium tonic – Rosti met Zuid-Tiroolse ham
Studer Swiss Gin wordt al vier generaties lang gedistilleerd in een familiebedrijf in Luzern, in het hartje van Zwitserland, hoog in de Alpen. Bovendien is Studer continu innovatief, wat blijkt uit het design van de verpakking, een elegante fles met op de achtergrond de top van de Matterhorn in verwerkt, welke zij ook zelf ontwerpen.
In het distillatieproces van de Classic gin gebruikt men zuiver bronwater van de Zwitserse Alpen. De elegante smaak is te danken aan de verschillende botanicals zoals citroengras, lavendel, jeneverbessen, gember, koriander en nog een aantal geheime ingrediënten. Studer’s Premium Spirits heeft al over de 100 gouden awards op verschillende tastings en competities gewonnen.
Kwa foodpairing kies ik hier voor een traditioneel gerecht uit Zwitserland: Rosti. Hierin verwerken we enkele botanicals zoals korianderzaad en gember om de rosti op smaak te brengen. We serveren hierbij een plakje Zuid-Tiroolse ham uit Zwitserland. Door de Gin Tonic af te werken met een takje tijm komt de kruidige toets van deze gin helemaal tot zijn recht.
In het glas: Studer Swiss Gin – 3 korianderzaadjes – 3 jeneverbessen – Takje tijm
Op het bord: Kruidige Rosti met Zuid-Tiroolse ham
Ingrediënten:
- aardappelen
- gember
- knoflook
- ui
- tijm
- korianderzaad
- Zuid-Tiroolse ham
Werkwijze:
- Schil en rasp de aardappelen (zeker niet wassen)
- Plet enkele korianderzaadjes, meng deze onder de aardappelen
- Rasp een beetje gember en het teentje knoflook bij de aardappelen
- Snij de ui heel fijn en voeg deze samen met tijm, peper en zout toe
- Bak de rosti gaar in een hete pan met een klontje boter
- Serveer de Rosti met een rots van Zuid-Tiroolse ham