Gemblue Gin - Fingerfood - Komkommer - Mozzarella
GinTonic Foodpairing, Recepten

Gemblue Gin – Fingerfood – Komkommer – Mozzarella

Print Friendly, PDF & Email

Gemblue Gin,

Gemblue Gin is een tweemalige gedistilleerde premium gin op basis van jeneverbessen, limoenschil en komkommer. Thierry Van Renterghem staat als bezieler achter deze Gemblue gin, alsook achter de bekroonde Cosmik Pure Diamond vodka. GemBlue wordt gedistilleerd in samenwerking met een Franse distilleerderij, elke fles wordt met de hand gevuld, geëtiketteerd en verpakt in Gembloux (België). Het etiket, gemaakt van tin, is dan ook een eerbetoon aan Waalse gemeente Gembloux.

Fingerfood: Komkommer – Mozzarella,

Doordat komkommer als botanical is gebruikt, gaan we ook voor deze foodpairing aan de slag met komkommer. Als hapje werken we de gebrande mini komkommer af met Ardense ham, mozzarella, hazelnoot, mosterdzaad en basilicum. Een fijn smaakvol hapje dat perfect tot z’n recht komt naast deze smaakvolle Belgische gin.

Perfect serve,

Eerst en vooral moet ik wel eerst zeggen dat deze gin heel mooi in balans is en zeker geen uitgesproken komkommer aroma heeft. Voor de perfect serve van Gemblue Gin volgende we de vrienden van ‘GinUrWay’. Zo serveren we deze Belgische gin met  San Pellegrino Old tonic, 2 jeneverbessen en een zeste van limoen.

Fingerfood: Komkommer – Mozzarella

Nodig:

 • mini komkommers
 • ingelegd mosterdzaad
 • basilicum
 • hazelnoten
 • Ardense rauwe ham
 • mozzarella
 • olijfolie

Doen:

 1. Snij de mini komkommers doormidden
 2. Brand deze kort met een crème brûlée brander
 3. Besprenkel ze daarna met olijfolie, kruid met peper en zout
 4. Hak de hazelnoten grof, rooster deze in een pan zonder vetstof
 5. Snij de ham in reepjes, rol deze op
 6. Trek de mozzarella in stukjes
 7. Schik de ham en mozzarella op de gebrande komkommer
 8. Werk af met mosterdzaad, hazelnoot en basilicum

GemBlue Barrel Gin,

Naast de klassieke gin distilleren ze bij Wave Distil ook een Barrel aged gin. Hiervoor laten ze hun gin rijpen op houten vaten. Deze barrel gin serveren we met de Fever Tree Clementine & Cinnamon by Sergio Herman. Ook hiervoor gaan we opzoek naar een ideale foodpairing.  Meer daarover binnenkort op de blog.

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *