Restaurant Jinza - Antwerpen - Zurenborg
Restaurant belevingen

Restaurant Jinza – Antwerpen – Zurenborg

Print Friendly, PDF & Email

Restaurant Jinza

Mei 2017 veranderde Bar Chine naar Jinza. Sindsdien heeft de Antwerpse wijk Zurenborg er een nieuw Aziatisch topadres bij. Dit op een boogscheut van het gerenommeerde Chinese restaurant Cuichine.

Restaurant Jinza - Antwerpen - Zurenborg
Foto © Hung Tran

Clash tussen oost en west.

2 chefs – 1 unieke keuken, dat is het motto van Jinza. Zo staat de keuken onder leiding van twee jonge chefs: de Belgische Arun Wytynck en de Chinese Cheun “Jin” Man.

De twee deden beide ervaring op bij ‘t Zilte, Cheun werkte ook bij Cuichine, The Jane en niet te vergeten in de keuken van zijn vader, een begenadigd Chinese kok op pensioen. Chef Arun Wytynck deed daarnaast nog ervaring op bij Sir Anthony Van Dyck, Le Zoute Zoen en De Librije in Zwolle.

Ook in het interieur voel je de ‘East meets West’-aanpak: een hedendaagse, nachtblauwe setting met Aziatische accenten zoals de lampions en de typische gelukskatjes, een geheel dat warm en intiem aanvoelt. In de zomer kan je er genieten op het prachtige terras.

Restaurant Jinza - Antwerpen - Zurenborg

Aziatisch topadres,

Om versheid en kwaliteit te garanderen werd de kaart beperkt gehouden met 4 voorgerechten, 4 hoofdgerechten en 4 desserts. Daarnaast is er een driegangen Jinza menu aan € 43 met telkens 2 keuzes. S’middags is er een 2 of 3 gangen lunch voor €28/32.

Ook de wijnkaart mag er zeker zijn. Tien wit en tien rode wijnen, zorgvuldig geselecteerd door wijnkenner en -liefhebber Szelim Man (Cuichine). Verrassend en originele wijnen uit o.a. Slovenie, Duitsland, Italië en Frankrijk, dit aan een eerlijke prijs. Wij kregen er alvast enkele per glas te proeven gedurende onze lunch.

Restaurant Jinza - Antwerpen - Zurenborg

Bij een glaasje cava, xarel.lo werd kroepoek van garnaal en een vegetarische kroepoek geserveerd met mayonaise van sambal. Restaurant Jinza - Antwerpen - Zurenborg

Als eerste gerecht van de lunch serveerde de chefs een surf & turf van gelakt buikspek en gerookte paling. Hierbij kwam daikon, hazelnoot en een frisse jus van komkommer en dashi.

Restaurant Jinza - Antwerpen - ZurenborgRestaurant Jinza - Antwerpen - Zurenborg

Een mooi stuk zeebarbeel werd geserveerd met gerookte paksoi, sugar snaps en afgewerkt met Tom kha kai. Apart werd er een espuma van zoete aardappel bij geserveerd.

Restaurant Jinza - Antwerpen - ZurenborgRestaurant Jinza - Antwerpen - Zurenborg

Le moment suprême,

Als ‘Le moment suprême’ van onze lunch werd hun signatuur dish geserveerd. Dit gerecht staat als vaste waarde op de menukaart, de garnituur of bereiding van de wagyu varieert naargelang het seizoen. Deze keer werd de picanha van wagyu op de barbecue gegrild en geserveerd met noedels, paddenstoelen, aubergine en gedroogde lotuswortel. Hierbij kwam een sausje van zwarte bonen. Een feest op het bord en in het glas!

Restaurant Jinza - Antwerpen - ZurenborgRestaurant Jinza - Antwerpen - Zurenborg

Afsluiten deden we met een prachtig samenspel tussen witte chocolade, hazelnoot, yuzu en ijs van jasmijn. Perfect om deze heerlijke lunch af te sluiten. Restaurant Jinza - Antwerpen - Zurenborg

Ik hou niet zo van de naam Fusion in de gastronomie. Maar hier bij Jinza weten ze een perfect huwelijk te vinden tussen East en West. Producten van bij ons worden verwerkt tot smaakvolle en creatieve gerechten met Oosterse invloeden. Met deze prijzen en de kwaliteit op het bord serveren deze twee chef een top prijs kwaliteit in het Antwerpse Zurenborg.

Praktisch:

Jinza ¦ Draakplaats 3 ¦ 2018 Antwerpen
Website ¦ Facebook ¦ +32 3 501 28 11

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Thanks Kris 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *