Petit Cuistot
We leerden Petit Cuistot vorig jaar kennen door een quatre mains tussen Nils Proost van Petit Cuistot & Alex Verhoeven van Fleur de Sel. Tijdens deze fantastische avond werd ons al snel duidelijk dat we nog eens terug zouden keren richting Lier. Deze keer om het volledige verhaal achter Petit Cuistot te leren kennen.
Gezellig en vooral lekker tafelen in een relaxt kader met een ‘no nonsense’ karakter. Dat is waar ze bij Petit Cuistot voor staan. De chef legt de nadruk op groenten die hij speels combineert met vis en vlees. Nils zijn grootste uitdaging is om smaakvolle gerechten te brengen met zo weinig mogelijk liflafjes. Zelf omschrijft hij het als een frivole keuken met frisse gerechten. Het restaurant scoort met 14 op 20 in Gault&Millau, staat in de Bistronomie Gids en is geselecteerd als Jong Keukengeweld.
Spijtig genoeg heeft het een dik jaar geduurd voordat we terug richting Lier reden. Na dit fantastisch diner weet ik zeker dat het niet nog eens een jaar gaat duren. Nils kookt met passie en plezier, gastvrouw Annelies straat diezelfde energie af in het restaurant. Ze zorgt voor een huiselijk gevoel en schenkt heerlijk bijpassende wijnen. Zo zorgen Nils en Annelies voor de perfecte combinatie. Passie op het bord, in het glas en in het restaurant.
Bij een heerlijk glas champagne kwam er Libanees brood en een heerlijke hummus op tafel. Deze hummus van pompoen werd geserveerd met pompoenpitten, koriander, rode peper, sesamzaad, lente-ui en olie van gegrilde lente-ui.
Menu Cuistot
Gegrilde makreel – Gerookte platte kaas – Gekonfijte tomaat – Chutney paprika – Jus tomatillo
Parmentier aardappel & zomertruffel – Pladijs – Cévenne-ui – Girolles – Gebrande maïs – Aubergine
Zwartpootkip – Butternut – Wortel – Gele courgette & rozemarijn
Belgisch kaasassortiment “Van Tricht”
Herfst framboos – Witte chocolade – Yoghurt – Basilicum
Bij de koffie herinner ik me nog die zalig krokante koekjes van kinnekessuiker van vorig jaar. Zo lekker dat ik daar het recept wel van wil. De chocolade en macaron kwamen van In Choc By Tom Coosemans.
Tijdens de quatre mains wist chef Proost onze smaakpapillen nog op scherp te zetten met een heerlijk kaasgerecht. Een gerecht dat we trouwens opnamen in onze “Best Off menu 2017“. Deze keer geen kaasgerecht maar een kaasplank. Ook niet zomaar een bordje kaas. Vier heerlijke kazen geselecteerd door Kaasaffineurs Van Tricht en geserveerd met getoast rozijnenbrood, compote van peer en een fris slaatje met pruimen. Heerlijk, net zoals de vier andere gerechten die werden geserveerd deze avond.
Praktisch:
Petit Cuistot ¦ Antwerpsestraat 146 ¦ 2500 Lier
03 488 46 56 ¦ Website ¦ Facebook