Bolenius Restaurant
Restaurant belevingen

Bolenius Restaurant – Luc Kusters – Amsterdam – Dutch Cuisine

Print Friendly, PDF & Email

Bolenius Restaurant – Amsterdam

Bolenius is het restaurant van Chef Luc Kusters en Maître Xavier Giesen. Het restaurant bevind zich tussen de kantoorgebouwen en architectonische woontorens op de Amsterdamse Zuid-As, op 15 min rijden van Amsterdam centrum. Dit restaurant waar groenten en duurzaamheid een belangrijke factor spelen werd afgelopen jaar bekroond met een Michelinster (2017).

Scandinavische look met Mediterraanse accenten

Het hip en stijlvolle interieur is een eerste eyecather van het restaurant. Met zijn lichte kleuren, betonstructuur en design meubels straalt Bolenius een Scandinavische look met Mediterraanse accenten uit. Wat er op het bord komt, word omschreven als ‘Nieuw Amsterdams’. Een complexe keuken die de nadruk legt op groenten en lokale producten. Groenten en kruiden die afkomstig zijn van hun eigen ‘urban farm’ naast het restaurant. Verder halen ze inspiratie van heel de wereld, die wordt vertaalt naar een minimalistische Nederlandse keuken.

Beste Groenterestaurant

Een jaar na de opstart van het restaurant (2011) werd Chef Luc Kusters bekroond tot meest veelbelovende chef door Gault&Millau. In 2015 werd Bolenius door die zelfde culinaire gids bekroond met de award van “Beste Groenterestaurant 2015″. Het restaurant werd eerder door “We’re Smart World” uitgeroepen tot één van de 25 beste groenterestaurants ter wereld. Verder is deze chef oprichter en ambassadeur van Dutch Cuisine. Via deze weg willen ze de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart zetten voor een breed publiek. Dat hier groenten de hoofdrol spelen is wel duidelijk.

Bij een uitstekend glaasje Nederlandse bubbels “Domain Aldenborgh – Eyra – 100% koning Riesling” werden verschillende amuses geserveerd. 

De moestuin van de Zuidas. Een gerecht waar 20 verschillende groenten en kruiden in verwerkt zijn.

Spaghetti van asperge – Kokkels – Venkel

Heilbot – Asperge – Kool – Koffie – Hazelnoot – Gedroogd rundvlees
Voor het hoofdgerecht werd de lamsschouder in hooi gegaard. Deze werd aan tafel in fijne plakjes versneden en geserveerd op een hete steen. Hierbij kwamen verschillende groenten bereidingen op tafel.

De chef serveerde nog een extra signatuur dish. Rode biet werd 45 minuten op 225 graden in klei gebakken. Deze biet werd aan tafel versneden en afgewerkt met een jus van morieljes en crumble van zuurdesembrood.   Pastinaak – Ijs van suikerbiet – Roggebrood

Bij de koffie – Candyshop

Praktisch: 

Bolenius Restaurant ¦ George Gershwinlaan 30 ¦ 1082 MT Amsterdam ¦ Nederland
Telefoon: 0031 220 40 444 11 ¦ Website ¦ Facebook

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *