Restaurant belevingen

Restaurant « The Avenue » – Hotel Barsey by Warwick

Print Friendly, PDF & Email

2016 betekent een nieuwe bladzijde voor het befaamde Hotel Barsey by Warwick aan de Louisalaan. Nadat vorig jaar de kamers en de vergaderzalen vernieuwd werden, zijn nu het restaurant en de lobby in een nieuw kleedje gestoken. Om deze gedaanteverwisseling te realiseren heeft Hotel Barsey by Warwick de menukaart en het fornuis van zijn restaurant toevertrouwd aan de even befaamde als getalenteerde chef Gaëtan Colin.

WARWICK BARSEY Brussels

De lobby, het restaurant en de bar ondergingen een volledige transformatie. Het tuinterras werd helemaal omgebouwd tot een oase van rust, beschut van alle drukte op de Louisalaan. In de winter zorgt de open haard voor een warme sfeer. Het interieur en de sfeer zijn helemaal art-déco. Dit zorgt voor een klassiek, eigentijdse en toch romantische setting.

Gaëtan Colin heeft een menukaart samengesteld met gerechten uit de moderne brasseriekeuken. Een scala aan gerechten met een Belgisch accent, een keuze voor fijnproevers en ook enkele exotische noten. Gaëtan heeft het fornuis toevertrouwd aan Benjamin Masson, de jonge briljante chef die voorheen in de keuken van Brasserie Villa Lorraine terug te vinden was.

1

Wij starten met een heerlijk glaasje champagne Madame de Maintenon, hierbij kwamen spijtig genoeg klassieke droge toastjes met tonijnsla. Niet hetgene je verwacht in dit concept.
7

De twee voorgerechten waren onmiddellijk een schot in de roos. Beide hoog op smaak, fijn, en smaakvol. De ene een flinterdunne carpaccio van kalf, met een lopende mayonaise van tonijn, rucola en Parmezaanse kaas. Het andere voorgerecht bestond uit een krokant taartje van peer, stukjes gebakken foie gras en een heerlijke crème van gerookte rode biet.

23

Als hoofdgerecht werd er gekozen voor de signature dish “Tataki van onglet” en een veredelde versie van het koninginnenhapje. De Tataki werd bleu geserveerd met een Oosterse marinade van koriander, gember, sjalot en citroengras. Hierbij kwam een puree en frietjes van zoete aardappel. Gewoonweg heerlijk. Het recept van deze Oosterse marinade wil ik thuis ook wel een proberen. Het koninginnenhapje was smeuïg, lekker van smaak en klassiek gebracht met stukjes zwezerik.

Tataki van Angus rundsonglet, zoete aardappel 4

koninginnenhapje met boerderij kip, zwezerik, champignons en verse kruiden 5

Als dessert koos ik voor een klassieke dame blanche. Het ijs miste een beetje vanille en de room was te stevig opgeklopt. Aan de overkant van de tafel werd er gesmuld van een heerlijke millefeuille op basis van bladerdeeg, vanille crème en gezouten karamel.

6

Na een heerlijk tasje koffie rijden we tevreden terug naar huis. Volgende keer moeten we misschien één van de prachtige kamers boeken, want achter de bar staat een cocktailspecialist die samen met sommelier Lionel Verjans, bekend van de Bistro du Mail over een uitstekende kennis van wijn, whisky en gin beschikt.kamer

« The Avenue » by Hotel Barsey by Warwick
Louiselaan 381
1050 Brussel
+32 (0)2 646 36 54

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *