Wortel kikkererwtenburger,
Burgers zijn lekker, maar deze vegetarische burgers met ras el hanout moet er zeker niet voor onderdoen. Deze keer serveren we de kikkererwtenburger met warme tomaat, feta en pijnboompitten. Hierbij komen in de oven gebakken frieten van zoete aardappel. Zo combineren we groenten met groenten en groenten.
Een dagje vlees of vis overslagen kan zeker geen kwaad. Ten huizen Kris Kookt proberen we zeker 1 maal per week vegetarisch te eten. Deze burgers van kikkererwten zijn daarvoor een heerlijk idee.
Nodig voor 4 personen:
Wortel kikkererwtenburger:
- 1 blik kikkererwten (310 g)
- 3 wortelen, geraspt
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 2 eieren
- 1 el havervlokken
- 50 g feta
- 1 tl ras el hanout
- puntje rode peper, fijngesneden
- peper en zout
Frietjes van zoete aardappel:
- 800 g zoete aardappel
- 2 el olijfolie
- peper en zout
- 2 tl gerookt paprikapoeder
Tomaat en feta
- 8 tomaten
- 150 g feta
- 2 el pijnboompitten
- 1 lente uit
- 1 el fijngesneden peterselie
Doen:
- Maal de kikkererwten, niet te fijn, er mogen gerust nog wat stukjes in zitten
- Voeg alle andere ingrdiënten toe, meng alles goed tot een stevige massa
- Breng op smaak met peper en zout
- Vorm hiervan 8 hamburgers
- Was de zoete aardappelen en snij deze in dikke frieten
- Voeg 1 el olijfolie toe, kruid met grof zeezout, zwarte peper & gerookt paprikapoeder
- Spreid ze op een bakplaat met bakpapier en bak de aardappelen gedurende 35 á 40 minuten in de oven
- Snij de tomaten in, in een stervorm
- Maak een mengeling van lente ui, feta, pijnboompitten en peterselie
- Trek de tomaten een beetje open en vul ze met dit mengsel
- Giet er een flinke scheut olijfolie over en kruid met peper
- Bak deze 25 minuten in een oven van 180 graden
- Bak de wortel kikkererwtenburgers aan in de pan
- Serveer deze met de warme tomaat en frieten zoete aardappel
Top receptje, vandaag klaargemaakt en smaakt super. Burgers vallen niet uit elkaar wat soms wel eens het geval is met homemade groenteburgers. Ook zeer afwisselend met de tomaten en zoete aardappelen.
Merci!
David
Bedankt David voor je leuke reactie