Allerlei, Recepten

Gekonfijte tomaatjes uit de DOMO voedseldroger

Dit nieuwe toestel, dat samen met Piet Huysentruyt werd ontwikkeld, laat je toe om zonder problemen groentechips, krokantjes tot zelf je eigen thee te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Niet alleen voor sterrenrestaurants is een voedseldroger een graag gezien keukentoestel, ook voor de hobbykoks en foodies onder ons is het een gastronomische must-have.

Het heeft een tijdje geduurd voordat ik eindelijk aan de slag ging met deze voedseldroger. Het moet een overschot van kerstomaatjes geweest zijn die me deed beseffen dat die droger wel eens goed van pas kon komen. 12 uur later haalde ik deze heerlijk gekonfijte tomaatjes uit de droger. Volgende keer droog ik schijfjes citrusvruchten, altijd leuk om je gin tonic mee af te werken. Ik heb bijgevoegd receptenboekje vind je nog verschillende recepten en tips van Piet Huysentruyt. Denk bv. aan chapelure van zwarte olijf of poeder van peterselie. 

Nodig:

  • kerstomaatjes
  • kruiden zoals tijm of basilicum

Doen:

  • Snij de kerstomaten doormidden
  • Verdeel ze over de schalen van de voedseldroger
  • Strooi er de kruiden over
  • Laat gedurende 8 tot 12 uur drogen op stand 2
  • Bewaar de gekonfijte tomaten in een glazen pot met olijfolie

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *