Een heerlijke koude pasta met pesto en alles wat erbij hoort. Natuurlijk terug met mijn favoriete pesto “alla calabrese”
Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
- 300 gr pasta (spirelli)
- 50 gr pijnboompitten
- 50 gr parmezaan
- 1 rode ui
- 12 gekonfijte tomaatjes
- 20 gr rucola
Voor de pesto:
- verse basilicum (+-50g)
- pijnboompitten, geroosterd (+-50g)
- Parmezaanse kaas (+-50g)
- look (1 teentje)
- olijfolie (+-1dl)
- peper en zout
Werkwijze:
- Maak de pesto door al deze ingrediënten te mixen
- Breng de pesto op smaak met peper en zout, bewaar deze in de koelkast
- Kook de pasta gaar en gezouten water
- Giet de pasta af en meng er de pesto onder
- Laat dit ondertussen afkoelen
- Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof tot ze een kleurtje krijgen, strooi er een beetje zout over
- Haal de pijnboompitten uit de pan en laat afkoelen
- Snij de rode ui en de gekonfijte tomaatjes fijn
- Maak een paar schilfers van de parmezaanse kaas met een dunschiller en rasp de overschot fijn
- Hak de rucola grof
- Als de pasta is afgekoeld kan je er alles onder mengen