Allerlei

Pasta pesto (koud)

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijke koude pasta met pesto en alles wat erbij hoort. Natuurlijk terug met mijn favoriete pesto “alla calabrese”

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 300 gr pasta (spirelli)
  • 50 gr pijnboompitten
  • 50 gr parmezaan
  • 1 rode ui
  • 12 gekonfijte tomaatjes
  • 20 gr rucola

Voor de pesto:

  • verse basilicum (+-50g)
  • pijnboompitten, geroosterd (+-50g)
  • Parmezaanse kaas (+-50g)
  • look (1 teentje)
  • olijfolie (+-1dl)
  • peper en zout

 

Werkwijze:

  • Maak de pesto door al deze ingrediënten te mixen
  • Breng de pesto op smaak met peper en zout, bewaar deze in de koelkast
  • Kook de pasta gaar en gezouten water
  • Giet de pasta af en meng er de pesto onder
  • Laat dit ondertussen afkoelen
  • Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof tot ze een kleurtje krijgen, strooi er een beetje zout over
  • Haal de pijnboompitten uit de pan en laat afkoelen
  • Snij de rode ui en de gekonfijte tomaatjes fijn
  • Maak een paar schilfers van de parmezaanse kaas met een dunschiller en rasp de overschot fijn
  • Hak de rucola grof
  • Als de pasta is afgekoeld kan je er alles onder mengen

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *