Deze aardappelbereiding vind ik persoonlijk één van de lekkerste, Lekker krokant van buiten, zacht van binnen. Dit is mijn versie van gepofte aardappel. Ze hebben een heerlijk aroma van look,tijm en rozemarijn. Smaken puur en zien er ook nog eens fantastisch uit. Wat wil je nog meer?
Recept voor 2 personen:
- 1kg kriel aardappelen
- 2 el olijfolie
- zout/peper
- 1tl tijm (gedroogd of vers)
- 1tl rozemarijn (gedroogd of vers)
- 2 teentjes knoflook, zonder schil in 2 gesneden
- grof zeezout
Werkwijze:
- Meng in een kommetje de olijfolie met de kruiden en de knoflook
- Schil de aardappelen en spoel ze even in wat water
- Snij de krieltjes doormidden
- Doe de aardappelen in een kookpot en ze ze juist onder water
- Voeg een snuifje zout toe en laat dit 8 minuten koken
- Gier de aardappelen af
- Doe de aardappelen in een ruime ovenschotel
- Meng de olijfolie met de kruiden en knoflook onder de aardappelen
- Stooi er een beetje grof zeezout en peper over
- Zet dit nog een half uurtje in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Roer af en toe eens door de aardappelen terwijl ze in de oven staan
- Serveer dit al een heerlijk bijgerecht, smakelijk