Hartige havermoutwafel - Ganda ham - Gepocheerd ei
Allerlei, Recepten, Voorgerechten

Hartige havermoutwafel – Ganda Ham – Gepocheerd ei

Share This:

Hartige havermoutwafel & Ganda Ham

Wafels en pannenkoeken krijgen vaak een zoete invulling. Maar je kan van beide evengoed een hartige versie maken. Zo gaan we deze keer aan de slag met een hartige havermoutwafel, Ganda Ham, guacamole en een smeuïg gepocheerd eitje. Een heerlijk en originele lunch combinatie.

Ganda Ham: Ambacht & traditie

De natuurlijke drooggezouten Ganda Ham wordt gedragen door een stevige geschiedenis die terug gaat tot 1953. In de jaren nadien groeide bedrijf uit tot een modern productiebedrijf waar traditie, ambacht en duurzaamheid hoog in het vaandel worden gedragen. Het resultaat? Een herkend en erkend Belgisch traditioneel streekproduct van topkwaliteit waar we trots op mogen zijn.

Recept voor 8 wafels

Nodig:

Hartige havermoutwafel

  • 80 g havermout
  • 60 g zelfrijzende bloem
  • 2 eieren
  • 145 ml melk
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 20 ml olie
  • 50 ml bruiswater
  • 1 kl maizena

Doen:

  1. Mix alle ingrediënten met uitzondering van het bruiswater tot een egaal beslag
  2. Roer op het einde het bruiswater er onder

Guacamole:

  • 1 rijpe avocado
  • olijfolie
  • enkele takjes koriander
  • sap van 1/2 limoen
  • peper en zout

Doen:

  1. Pel de avocado, snij doormidden en verwijder de pit
  2. Plet de avocado met een vork, voeg sap van limoen en olijfolie toe
  3. Breng de guacamole op smaak met fijngesneden koriander, peper en zout
  4. Bewaar deze afgedekt in de koelkast

Gepocheerd ei

  • 8 eieren
  • azijn

Doen:

  1. Breng een ruime kookpot met water aan de kook
  2. Voeg een flinke scheut azijn toe
  3. Breek elk ei in een apart kommetje
  4. Hou het water net onder het kookpunt
  5. Laat het ei voorzichtig in het water zakken
  6. Doe met een lepel het eiwit rond het eigeel
  7. Laat ze 3 minuten pocheren

Afwerking:

  • 8 plakjes Ganda Ham
  1. Warm het wafelijzer op, bak de havermoutwafels krokant
  2. Serveer deze wafels met guacamole, een schelletje Ganda Ham en een gepocheerd ei
  3. Werk het ei af met een beetje peper van de molen


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *