Pizza Cacio e Pepe: eenvoud op z’n best
Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Pizza Cacio e Pepe – simpel, smaakvol en onweerstaanbaar lekker!

Cacio e pepe, een klassiek Romeins pastagerecht, vertaald naar een pizza: eenvoudiger én smaakvoller wordt het niet! Met slechts een paar ingrediënten – Ricotta, Parmezaanse kaas en versgemalen zwarte peper – creëer je een onweerstaanbare pizza. Het krokante deeg vormt de perfecte basis voor deze smaakexplosie die zowel traditioneel als verrassend modern is. Perfect voor een gezellige avond of om indruk te maken met een originele twist. Ontdek hieronder hoe je deze Italiaanse klassieker zelf maakt!

Basisrecept voor pizzadeeg

  • 400 g 00-bloem
  • 200 ml lauw water
  • 1 zakje (11gr) droge gist
  • 4 el olijfolie
  • 10 g zout
  • 1 kl suiker
  • polenta of extra bloem om het pizzadeeg op uit te duwen/rollen

Doen

  • Strooi de droge gist onderin de mengkom van je keukenmachine. Voeg de bloem, zout, suiker, olijfolie en lauwwarm water toe.
  • Bevestig de deeghaak aan je keukenmachine en kneed het mengsel op een lage tot middelhoge stand. Blijf kneden gedurende 8-10 minuten, tot je een soepel en elastisch deeg hebt.
  • Haal het deeg uit de mengkom, vorm een bol en leg het in een licht ingevette kom.
  • Dek af met een schone keukenhanddoek en laat minstens 90 minuten rijzen op een warme plek, tot het deeg in volume verdubbeld is.
  • Het pizzadeeg is nu klaar om verder verwerkt te worden.
  • Verwarm de oven, bij voorkeur met pizzasteen, voor op 250 ⁰C. Als je geen pizzasteen hebt kun je alvast een bakplaat mee voorverwarmen.
  • Verdeel het deeg in 2 bolletjes
  • Bestrooi het werkblad met polenta of bloem en druk elk deegbolletje met je handen uit tot een cirkel van ongeveer 30 centimeter.
  • Beleg het deeg

Cacio e Pepe

  • ricotta
  • Parmezaanse kaas
  • zwarte peper (grof gemalen)

Wij gebruiken in dit recept een Cacio e Pepe mengeling op basis van zwarte en groene peper, knoflook, chili en citroen.

  • Smeer een laagje ricotta op het pizzadeeg
  • Rasp er Parmezaanse kaas over
  • Strooi er de gemalen peper of Cacio e Pepe mengeling over
  • Bak 15 tot 18 minuten in een voorverwarmde oven van 250 graden
  • Smakelijk!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *