Een heerlijk verrassende gevulde aardappel uit de oven
Ingrediënten:
- 2 grote aardappels
- 1 el kruidenkaas
- melk
- peper, zout en nootmuskaat
Werkwijze:
- Prik met en scherp mes enkele keren in de aardappel, dit voorkomt dat de schil gat barsten
- Kook de aardappel gaar in de schil, in gezouten water
- De aardappel moet nog wel heel zijn
- Haal de aardappel uit het water en laat 2 minuten afkoelen
- Snij het bovenste stukjes van de aardappel af
- Hol de aardappel uit, maar blijf 1/2 cm van de rand af
- Plet dit samen met de kruidenkaas en eventueel een scheutje melk
- Kruid dit met peper, zout en nootmuskaat
- Vul de aardappel terug op en plaats het deksel er terug op
- Warm de aardappel nog eventjes terug op in een oven van 180 graden
Dit ga ik op 6 mei 2012 klaar maken. Lijkt eenvoudig en goed. Evnetueel een klein beetje zure room er boven op.
Dank u Kris
Theo