Recepten, Voorgerechten

Rundstartaar of steak tartaar

Rundstartaar, een Belgische klassieker,

Rundstartaar vind ik persoonlijk één van de gemakkelijkste en lekkerste voorgerechten. Het enige dat je nodig hebt is een goed stuk vlees en een scherp mes. Dit gerecht is ideaal voor wanneer je gasten krijgt. Je kan alles op voorhand klaarzetten en op het einde moet je enkel de borden dresseren. Dit doe je volgens je eigen smaak.

Wanneer je Nederlandse gasten krijgt, verwachten ze misschien iets helemaal anders. Want wat in Nederland tartaar heet, is nauw verwant met wat in België filet americain wordt genoemd. Wat in Nederland filet americain heet, lijkt sterk op wat in Belgie préparé heet.

tartaar

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 150 gr rundvlees
  • 1 sjalot
  • 1 el kappertjes
  • olijfolie
  • enkele druppels tabasco
  • enkele druppels worcestersaus
  • mespuntje mosterd
  • peper/zout

Afwerking:

  • appelkappetjes
  • lente-ui
  • radijs
  • postelein
  • eidooier

Werkwijze:

  • Snij de steak in hele fijne blokjes (snijden, niet hakken of malen)
  • Snij de sjalot heel fijn
  • Meng de sjalot en de kappertjes samen met de tabasco en de worcestersaus onder de steak
  • Meng 2 el olijfolie, een mespuntje mosterd, peper en zout onder de blokjes steak
  • Proef regelmatig en breng dit goed op smaak
  • Dresseer de borden, druk het vlees aan in een ring
  • Garneer het vlees verder af met een eigeel, appelkappertjes en verse kruiden

 

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Hallo, leuke website. Fijn deze site gevonden te hebben.

    Doe zo verder zou ik zeggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *