Quinoa salade
Quinoa, het eeuwenoude superfood. Geen idee of het klopt, maar het past wel in onze eetgewoonten. Hier komt het regelmatig op tafel, daarnaast kan je deze quinoa salade evengoed serveren als side-dish bij een barbecue. Je kan met dit recept oneindig variëren. Voeg kruiden en groenten van het seizoen toe en je hebt gegarandeerd een heerlijke salade.
Gegrilde kip
Net zoals bij de quinoa salade kan je hier naar eigen smaak mee variëren. Geen fan van kip? Kies dan voor een heerlijk stukje kalfsvlees, biefstuk of zelf een stukje gebakken vis. In dit recept gebruiken wij kip, maar kip wordt snel taai en droog. Doordat we deze plat slaan krijg je een heerlijk sappig en mals stukje kip.
Tableware: Surface by Sergio Herman
Nodig voor 2 personen
Quinoa salade
- 150 g (rode) quinoa
- 1 rode ui
- 1 gele paprika
- 2/3 komkommer
- olijfolie
- peper en zout
- verse tuinkruiden
- Kook de quinoa gaar zoals op de verpakking staat
- Snij alle groenten in fijne blokjes
- Meng de fijngesneden groenten onder de quinoa
- Breng op smaak met tuinkruiden, olijfolie, peper en zout
Gegrilde kip
- 300 g kip
- kruiden; bv grillkruiden, …
- olijfolie
- Kruid de kip, leg deze tussen een vel plasticfolie
- Sla de kip plat met een deegrol
- Smeer de kip in met een beetje olijfolie
- Grill de kip in een hete grillpan
Tzatziki yoghurt
- 150 g Griekse yoghurt
- 1/3 komkommer
- 1 teentje knoflook, fijngeraspt
- 1 el fijngesneden dille
- Snij de komkommer in fijne blokjes
- Meng de komkommer, look en dille onder de yoghurt
- Breng op smaak met peper en zout
Afwerking:
- Serveer de lauwe salade van quinoa met gegrilde kip en tzatziki yoghurt
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.