Recepten, Zoetigheden

Pralines maken met de Chocolatière

Do it yourself kit voor pralines – La Chocolatière

De Chocolatière is het nieuwe elektronisch apparaat van het merk FriFri. Dit vernieuwend product, uniek op de markt en toegankelijk voor iedereen, heeft alle accessoires die nodig zijn om pralines, lolly’s en ander chocolade snoepgoed te maken. Dankzij een volledige uitrusting die bestaat uit een tempereermachine voor chocolade, een paletmes, wegwerp spuitzakjes, een receptenboek, een digitale thermometer en een professionele mal kan iedereen eindelijk thuis over een eigen chocolade atelier beschikken en zich omtoveren tot een ware Meester Chocolatier.

La Chocolatière 1

Tempereren van chocolade

Om pralines te maken heb je natuurlijk getempereerde chocolade nodig. Chocolade die een temperatuur heeft van 32 graden. Er bestaan allerlei manieren om dit te doen, maar deze Chocolatière is toch één van de gemakkelijkste. Ik ging ermee aan de slag en maakte alvast 3 verschillende soorten pralines. Hierbij mijn recepten, het omhulsel van deze pralines was allemaal hetlzelfde:

La Chocolatière 2

In korte lijnen – Pralines maken:

  1. Smelt de chocolade voor de buitenkant van de pralines in de Chocolatière
  2. Giet de praline vorm vol met deze chocolade, hou vorm schuin en laat de overtollige chocolade er terug uit lopen
  3. Schraap de vorm proper met een paletmes
  4. Laat de vorm harden in de koelkast
  5. Vul de pralines met de vulling
  6. Vul tot 2 mm van de rand. Anders wordt het onmogelijk de vorm te sluiten.
  7. Laat deze vulling opstijven in de koelkast
  8. Sluit de pralines door hier terug een laagje chocolade over te gieten
  9. Schraap de overtollige chocolade eraf met een paletmes
  10. Laat deze 30 minuten opstijven in de koelkast
  11. Haal de pralines uit de vorm, proef en geniet !

La Chocolatière 3

Klassieke vulling: Ganache van chocolade:

  • 200 g chocolade
  • 1 dl room
  • 1 el praline pasta
  • 25 g boter

Doen:

  1. Gebruik de gesmoten chocolade uit de Chocolatière, voeg room, praline pasta en boter toe.
  2. Roer goed en laat afkoelen tot kamertemperatuur

praline 5

Vulling: Ganache van chocolade met nootjes:

  1. Gebruik op 120 g chocolade ganache 40 g fijngehakte nootjes

 

Vulling: Ganache van mango

  • 115 g witte chocolade
  • 95 g room
  • 20 g boter
  • 90 g mangopuree
  • snuifje gemalen zwarte peper

Doen:

  1. Smelt de witte chocolade
  2. Voeg boter en room, roer tot de boter gesmolten is
  3. Voeg uiteindelijk de mangopuree en zwarte peper toe
  4. Laat de vulling afkoelen tot kamertemperatuur.

La Chocolatière 4

De Chocolatière is 100% Belgisch, van het ontwerp tot de fabricatie. Het project werd bedacht door jonge ondernemende ouders die het Belgische cultuurerfgoed willen doorgeven, van wafels over frieten en nu dus ook chocolade. Het team bestaat uit Nadia Khamlichi, oprichtster van de filmgroep Umedia en tevens gepassioneerd door chocolade, en de CEO’s van Dalcq (FriFri), Sébastien Frédérich en Gautier Rouyer.

La Chocolatière 5

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *