Allerlei, Dranken & Cocktails

Mijn melkmoment: Milkshake appelcrumble

Print Friendly, PDF & Email

Mijn MelkMoment?

Elke ochtend in een tasje koffie. Maar als ik verder nadenk komt melk of zuivelproducten in het algemeen heel wat voor in ons voedingspatroon. Zo bestaat ons ontbijt regelmatig uit vers fruit met yoghurt en muesli of havermout. Melk gaat verder dan het ontbijt bij ons. Zo ben ikzelf zot van ijs. Ijs in alle vormen en smaken. Als we ten huizen “Kris Kookt” vers ijs maken, gaan we hiervoor verse melk halen bij de boer. Maar ook bv. voor verse rijstpap gebruiken we deze uiterst verse melk. Een top product. Mijn MelkMoment, daar kan ik van genieten

Is melk nu goed of slecht?

Melk heeft pro’s en contra’s, net zoals elk ander product. Zo zijn melkproducten een bron van een aantal essentiële voedingsstoffen waaronder calcium, vitamine B2 en B12, kalium, magnesium en zink.

Melk met mate,

“Iets waar ‘te’ voorstaat, is nooit goed. Sinds enkele jaren hebben ook wij ons voedingspatroon helemaal omgegooid. Zo is mijn blog ontstaan om een alternatief te bieden voor de klassieke aardappel/groenten/vlees maaltijden. Onze voedingsgewoonte zijn nu heel gevarieerd. Vis, vlees, vegetarisch en vooral enorm veel groenten. Sindsdien lust ikzelf veel meer en krijgen we alle voedingsstoffen binnen.

Milkshake,

In mijn jeugd maakte ik regelmatig milkshake, liefst dan nog met banaan. Maar een restje appelcrumble in de koelkast bracht mij tot dit idee. Zo maken we van een overheerlijke appelcrumble met vanilleijs een verrassende milkshake.

Milkshake appel

Nodig voor 2 milkshakes:

  • 2 schepjes appelcrumble
  • 1 bolletje vanilleijs
  • koude melk

Doen:

  • Doe alle ingrediënten in een blender
  • Mixen, uitschenken en genieten
  • Voor de liefhebber kan dit nog afgewerkt worden met een snuifje kaneel

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *