Gemarineerde varkensreepjes met volkoren mie
Hoofdgerechten, Recepten

Gemarineerde varkensreepjes met volkoren mie

Print Friendly, PDF & Email

In deze wok combineren we heerlijke mals en sappig gemarineerde varkensreepjes met verschillende wok groenten en volkoren mie. Een smaakvol gerecht dat in minder dan 20 minuten op tafel staat. Liever kip of biefstuk? Vervang dan makkelijk het varkensvlees door één van deze ingrediënten.

Nodig voor 2 personen

  • 350 g varkensvlees
  • Volkoren mie Sourby (2/3 pak = 1 koek per persoon)
  • 400 g wokgroenten
  • geroosterd sesamzaad
  • verse koriander
  • rode peper

Marinade:

  • 3 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 1/2 el sesamolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember

Doen

  • Snij het varkensvlees in reepjes
  • Rasp de look en gember voor de marinade.
  • Meng dit samen met de overige ingrediënten van de marinade onder de varkensreepjes
  • Laat minstens 2 uur marineren
  • Warm een scheutje olie op in de wok. Bak hier de varkensreepjes in aan. Haal deze nadien uit de pan
  • Wok in deze pan de wokgroenten beetgaar
  • Kook ondertussen de volkoren mie beetgaar
  • Meng de wokgroenten, gebakken varkensreepjes en de volkoren mie onder elkaar
  • Breng het geheel op smaak met peper, zout en sojasaus
  • Werk af met sesamzaad, verse koriander en rode peper

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *