Recepten, Voorgerechten

Carpaccio van gemarineerde zalm met structuren van komkommer

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijke carpaccio van gin gemarineerde zalm met espuma en tartaar van komkommer

Ingrediënten voor 4 personen:

Gemarineerde zalm:

  • 300 g zalmfilet
  • 25 g zout
  • 25 g suiker
  • 1/2 tl zwarte peperkorrels (gecrushed)
  • 1/ tl korianderzaad (gecrushed)
  • 1 tl jeneverbessen (gecrushed)
  • 1/2 dl gin

Komkommer tartaar:

  • 100 gr komkommer
  • 1 el marinade van de zalm

Kruiden olie:

  • 2 el olijfolie
  • 4 zwarte peper korrels
  • 8 munt blaadjes
  • zeste van 1/2 limoen

Espuma van komkommer:

  • 250 g komkommer
  • 1,5 blad gelatine
  • 1 el limoensap
  • 1 el azijn
  • 1 el gin
  • 50 g melk
  • 1/2 teentje knoflook
  • peper en zout

Afwerking:

  • schijfjes limoen
  • blaadjes veldsla

Werkwijze:

Gemarineerde zalm:

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade (hou 1 el apart voor de komkommer)
  • Marineer de zalm hiermee en plaats de zalm minstens 6 uur in de koelkast
  • Verwijder nadien de marinade en snij de zalm in dunne plakjes

Espuma van komkommer: (extra benodigdheden: sifon met gas patronen)

  • Snij de komkommer in stukjes mix hem fijn met alle ingrediënten buiten de gelatine
  • Week de gelatine in koud water
  • Warm 1/4 van de gazpacho op en los hierin de gelatine op
  • Meng alles en mix dit nog eens goed fijn
  • Giet de gazpacho door een fijne zeef
  • Doe de gazpacho in de sifon, zet er druk op en plaats dit ook enkele uren in de koelkast

Komkommer tartaar:

  • Snij de komkommer in fijne blokjes en breng deze op smaak met 1 el marinade

Kruiden olie:

  • Doe deze ingrediënten in een vijzel en maak hier een mooie groene olie van

Afwerking:

  • Schik de plakjes zalm op bord
  • Garneer met de tartaar van komkommer
  • Maak kleine toefjes met de espuma en kruiden olie
  • Werk af met de plakjes limoen en blaadjes veldsla

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *