Aperitief hapjes, Recepten

Krokante cannelloni met sardines, feta en oregano

Ik ben helemaal niet gek van sardines, niet vers en niet uit blik. Toch moet ik zeggen dat ik verrast was van dit heerlijke recept. Een krokante cannelloni met sardines, verse kruiden en feta.

De sardines van Cocagne kregen 8/10 voor een test in Het Nieuwsblad. In het driesterrenrestaurant De Karmeliet testte Chef Geert Van Hecke met zijn 2 hulpkoks 10 verschillende soorten sardines uit blik. Dit was hun beoordeling: ‘De olie valt best mee. Wreed goed. We zijn ook lovend voor de textuur. Goede verhouding olijfolie-sardines waardoor die smeuïg overkomen. Veel schubben. Misschien minder aangenaam voor een aantal mensen maar eigenlijk stoort het niet.’ Ik moet zeggen, mijn vriendin was alvast fan van dit blikje sardines.

sardines

Nodig:

  • 1 blik sardines
  • 100 g feta
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • 1 el fijngesneden oregano
  • 1 ei
  • enkele vellen brickdeeg

Doen:

  1. Laat de sardines uitlekken en verwijder indien nodig de schubben en de graat
  2. Meng de sardines met fijn gebrokkelde feta, het ei en de kruiden
  3. Kruid eventueel nog met een beetje peper
  4. Snij enkel velletjes brickdeeg in repen van 10 cm breed
  5. Verdeel de vulling hierop en maak dunne rolletjes
  6. Snij de rolletje op lengte en leg deze op een ovenplaat met bakpapier
  7. Bak de rolletjes ongeveer 10 tot 15 minuten in een oven van 170 graden
  8. Serveer warm
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Ziet er super smakelijk uit die presentatie! De inhoud kan me ook wel smaken… 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *