Hoofdgerechten

Vogelnestjes met oven geroosterde aardappelen en groenten

De klassieke vogelnestjes met tomatensaus en aardappelpuree verschenen vroeger bij ons op tafel met Pasen. In dit recept vervang ik de aardappel puree door in de oven geroosterde knolgroenten en aardappelen. De tomatensaus blijft natuurlijk een must bij vogelnestjes.

vogelnestjes

Nodig voor 4 personen:

Vogelnestjes:

  • 400 g gemengd gehakt
  • 5 eieren
  • 90 g paneermeel
  • 1 el mosterd
  • 1/2 el ketchup
  • peper, zout, nootmuskaat

Tomatensaus:

  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el bloem
  • kippenbouillon
  • 1 tomaat

Groenten en aardappelen

  • 700 g aardappelen
  • 2 pastinaak
  • 2 wortel
  • 2 paarse wortel
  • 2 gele wortel
  • tijm
  • olijfolie
  • peper en zout

Doen:

Vogelnestjes:

  1. Kook 4 eieren 10 minuten, laat nadien afkoelen in koud water
  2. Meng gehakt, paneermeel, 1 ei, mosterd en ketchup. Kruid met peper, zout en nootmuskaat
  3. Pel de eieren en omwikkel deze met het gehakt.
  4. Zet in de koelkast tot gebruik

Tomatensaus:

  1. Stoof de ui en knoflook aan in een beetje olijfolie
  2. Voeg de tomatenpuree toe en stoof deze zachtjes mee aan
  3. Voeg de bloem toe en stoof deze ook even mee aan
  4. Bevochtig met 1 glas bouillon, en breng aan de kook
  5. Is de saus te dik, voeg dan nog een beetje bouillon toe
  6. Snij de tomaat in blokjes en voeg deze toe aan de saus
  7. Breng de saus op smaak met peper en zout

Groenten en aardappelen:

  1. Schil de wortelen en pastinaak, snij in plakjes
  2. Snij de aardappelen in plakjes
  3. Doen deze samen in een ruime mengkom, besprenkel met olijfolie, kruid met tijm, peper en zout
  4. Verdeel de groenten en aardappelen op een bakplaat bekleed met bakpapier

Afwerking:

  1. Bak de groenten gedurende 55 minuten in een oven van 180 graden
  2. Bak de vogelnestjes aan in de pan zodat deze een mooi bruine kleur krijgen
  3. Leg ze nadien in een ovenschotel
  4. Plaats na 30 minuten de vogelnestjes in de oven zodat deze samen met de groenten klaar zijn

Bord: Serax – Pascale Naessens

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *