Een makkelijke dagdagelijkse ovenschotel met stukjes kip, courgette, een zachte tomatenroomsaus, Gruyère kaas en oregano.
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 200 g penne (Soubry, Volkoren)
- 300 g kipfilet, in blokjes
- 200 g tomatenblokjes (1/2 blik)
- 100 ml room
- 100 g gemalen gruyère kaas
- 1 sjalot of ui, fijngesneden
- 1 courgette, in blokjes
- 1 rode chilipeper, fijngesneden zonder zaadjes
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- oregano
- olijfolie
- peper en zout
Werkwijze:
- Kook de penne beetgaar in gezouten water
- Warm de oven op tot 180 graden
- Stoof de sjalot/ui aan samen met het teentje knoflook
- Voeg de chilipeper, courgette & kippenblokjes toe
- Stoof dit verder aan
- Voeg nu de toomatenblokjes en room toe
- Breng dit aan de kook, en breng op smaak met peper, zout en oregano
- Meng er de penne onder
- Doe alles in een ruime ovenschotel en strooi er de gruyère over
- Zet de ovenschotel nog enkele minuten in de oven
- Zet op het einde even de grill op voor een mooi korstje
klaar gemaakt zeer lekker
Dit ga ik zeker eens uitproberen!
Een lekkere ovenschotel!
Ziet er lekker uit. Ga ik zeker eens proberen!
Heb het getest en het is een zeer lekker gerecht.