Een heerlijke stoverij van ree. De perfecte maaltijd op een koude winteravond
Ingrediënten:
- 700 gr reevlees voor stoverij
- 5 sjalotten, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, geplet
- 3 el bloem
- 400 ml wildfond, lacroix
- 1 glas rode wijn
- scheutje cognac
- 250 gr champignons, in 4 gesneden
- 100 gr spekblokjes
- tijm / laurier / rozemarijn
Werkwijze:
- Kruid het vlees met peper en zout
- Smelt een klontje boter in een ruime stoofpot
- Bak het vlees mooi bruin en haal het terug uit de pot
- Verwijder het bakvet en smelt een nieuw klontje boter
- Stoof de sjalotten en het teentje knoflook aan
- Voeg het vlees terug toe en flambeer dit met een scheutje cognac
- Voeg 3 el bloem toe
- Voeg de rode wijn en de wildfond toe
- Voeg nog een beetje water toe tot dat het vlees onder staat
- Voeg een takje tijm en een blaadje laurier en een beetje rozemarijn toe
- Laat 1 uur zachtjes pruttelen
- Bak in een andere pan de spekblokjes en de champignons
- Voeg deze nu toe aan de stoofpot
- Laat nog een half uurtje zachtjes pruttelen
- Breng de stoofpot op smaak met peper en zout
Dit recept gemaakt voor mijn schoonmoeder haar verjaardag en ik heb daar dikke punten mee gescoord 🙂 Het was ronduit heerlijk en iedereen was er bijzonder enthousiast over, maw een dikke aanrader!