Hoofdgerechten

Stoverij van ree

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijke stoverij van ree. De perfecte maaltijd op een koude winteravond

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 700 gr reevlees voor stoverij
  • 5 sjalotten, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 3 el bloem
  • 400 ml wildfond, lacroix
  • 1 glas rode wijn
  • scheutje cognac
  • 250 gr champignons, in 4 gesneden
  • 100 gr spekblokjes
  • tijm / laurier / rozemarijn

Werkwijze:

  1. Kruid het vlees met peper en zout
  2. Smelt een klontje boter in een ruime stoofpot
  3. Bak het vlees mooi bruin en haal het terug uit de pot
  4. Verwijder het bakvet en smelt een nieuw klontje boter
  5. Stoof de sjalotten en het teentje knoflook aan
  6. Voeg het vlees terug toe en flambeer dit met een scheutje cognac
  7. Voeg 3 el bloem toe
  8. Voeg de rode wijn en de wildfond toe
  9. Voeg nog een beetje water toe tot dat het vlees onder staat
  10. Voeg een takje tijm en een blaadje laurier en een beetje rozemarijn toe
  11. Laat 1 uur zachtjes pruttelen
  12. Bak in een andere pan de spekblokjes en de champignons
  13. Voeg deze nu toe aan de stoofpot
  14. Laat nog een half uurtje zachtjes pruttelen
  15. Breng de stoofpot op smaak met peper en zout

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Dit recept gemaakt voor mijn schoonmoeder haar verjaardag en ik heb daar dikke punten mee gescoord 🙂 Het was ronduit heerlijk en iedereen was er bijzonder enthousiast over, maw een dikke aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *