Zoetigheden

Warm chocoladetaartje

Print Friendly, PDF & Email

Een warm chocolade taartje of ook wel moelleux genoemd.  Een heerlijke gebakje van pure chocolade met een smeuïg, lopende kern. Dit recept kan niet mislukken

DSCN2403

Recept voor 2 personen:

Benodigheden:

  • 2 metalen serveerringen of Soufflé potjes (diameter ongeveer 7 cm)
  • Vanilleijs (naar eigen smaak)

Ingrediënten:

  • 55 gr boter, + beetje extra voor in te vetten
  • 1 tl cacaopoeder + extra voor het bestuiven
  • 55 gr pure chocolade, 70% cacao
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 40 g fijne suiker
  • 35 g bloem

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven op tot 175 graden
  2. Vet de soufflépotjes of ringen in en bestuif ze met cacaopoeder
  3. Smelt de chocolade en de boter au bainmarie (in een kleine kom boven en pan met heet water)
  4. Als de chocolade en boter gesmolten zijn roer je dit tot een gladde masse en laat dit een 10 minuten afkoelen
  5. Klop het ei, eidooier en suiker tot een luchtige witte massa
  6. Spatel dit voorzichtig onder de gesmolten chocolade
  7. Zeef de bloem en cacao en spatel dit onder de massa
  8. Vul de potjes voor 3/4
  9. Bak je de taartjes 10 minuten
  10. Serveer het warme chocolade taartje met een bolletje vanille ijs

 

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Moet het deeg voor deze moeulleux ook rusten in de koelkast voor men afbakt?

    1. Beste Marina,
      Het beslag moet je niet eerst laten rusten.
      Het mag ineens in de oven.
      Veel succes !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *