Een heerlijk kruidige Marokkaanse tomatensoep op basis van zoete aardappel en tomaat, geserveerd met stukjes kip. Een Marokkaanse soep die iedereen lekker zal vinden
Recept voor 1,2 l soep
- 1 kippenbil
- 2 zoete aardappelen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 15 gr gember
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl komijn
- snuifje kaneel
- 1 blik tomatenstukjes (400gr)
- peper en zout
- 1 blokje kippenbouillon
Werkwijze:
- Kook de kippenbil gaar in 1l water en een blokje kippenbouillon, haal de kippenbil er terug uit als hij gaar is (hou het kookvocht bij)
- Laat het kookvocht afkoelen, schep het vet eraf
- Verwijder het vel van de kip en haal het vlees eraf
- Schil de zoete aardappel en snijd ze in blokjes
- Pel en snipper de ui, knoflook en gember
- Warm een scheutje olijfolie op in een ruime kookpot
- Stoof hierin de ui glazig
- Voeg de knoflook, gember en zoete aardappel toe
- kruid met paprikapoeder, komijn en kaneel
- Voeg 600 ml van het kookvocht toe samen met het blik gehakte tomaten
- Laat de soep 20 minuten zachtjes koken
- Mix de soep fijn en doe ze door een zeef
- Serveer de soep met de stukjes kip