Een heerlijk en makkelijk gerecht met runderreepjes, saus van geroosterde tomaten en wokmie
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 350 biefstuk
- 250 gr champignons
- 1 rode paprika
- 250gr wokmie Soubry
- olijfolie
- peper & zout
Voor de geroosterde tomatensaus:
- 3 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1/2 rode peper, zonder zaadjes
of - 300 ml tomatensaus
Werkwijze:
Maak eerst de geroosterde tomatensaus:
- Snij de tomaten doormidden en leg ze in een ruime ovenschotel
- Kuis de ui en knoflook, snij deze grof en voeg dit toe aan de ovenschotel
- Besprenkel de tomaten met wat olijfolie en strooi er een beetje peper en zout over
- Plaats dit 40 minuten in een oven van 180 graden
- Haal de ovenschotel uit de oven en mix alles met de mixer of blender
- Breng de saus op smaak met peper en zout
- Zet de saus even apart
Afwerking:
- Snij de champignons in 4 en de paprika in blokjes
- Snij de biefstuk in reepjes
- Giet een beetje olijfolie in de wok en bak hierin de paprika en champignons aan
- Kruid deze met peper en zout
- Als ze bijna gaar zijn haal je ze uit de wok
- Giet terug een beetje olijfolie in de wok en bak hierin de biefstuk-reepjes
- Kruid deze met peper en zout
- Als de reepjes mooi aangebakken zijn voeg je de groenten en tomatensaus toe
- Breng dit aan de kook en voeg dan de wokmie toe
- Meng alles goed en blijf zachtjes roeren tot de wokmie gaar is (+-3 minuten)
- Als het te droog wordt voeg je een beetje water toe
- Proef, en breng verder op smaak met peper en zout