Groene rijst met pesto, doperwten, vis en scampi
Hoofdgerechten, Recepten

Groene rijst met pesto, doperwten, vis en scampi

Groene rijst met pesto

Het is niet alleen groene rijst. Eigenlijk ziet alles er groen uit in dit recept. Zo gebruiken we pesto als smaakmaker voor deze ovenschotel. We mengen de helft van de pesto samen met doperwten onder de rijst. De andere helft mengen we onder paneermeel. Dit zorgt voor een een heerlijke crumble op de vis.

Nodig voor 2 personen

  • verse basilicum (+-50g)
  • pijnboompitten, geroosterd (+-50g)
  • Parmezaanse kaas (+-50g)
  • look (1 teentje)
  • olijfolie (+-1dl)
  • peper en zout
  • 200 g rijst
  • 300 g doperwten
  • 300 g vis (schol of pladijs)
  • 10 scampi
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 el mosterd
  • 4 el paneermeel

Doen:

  • Doe voor de pesto de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, gepelde look en de verse basilicum (blaadjes én takjes) in de hakmolen
  • Schenk er de lijfolie bij en mix alles tot een gladde pesto
  • Bewaar de pesto tot gebruik in de koelkast
  • Kuis de scampi, snij deze doormidden
  • Kook de doperwten beetgaar
  • Kook de rijst gaar
  • Meng rijst, doperwten, fijngesneden ui en 2 el pesto onder elkaar. Verdeel dit onder in een ovenschotel
  • Maak rolletjes van de vis, steek deze in de rijst. Verdeel ook de scampi op de rijst
  • Maak een mengeling van 4 el paneermeel, 2 el pesto 2 el olijfolie en 1 el mosterd
  • Kruimel deze mengeling bovenop de vis en rijst
  • Plaats de ovenschotel gedurende 18 minuten in een voorverwarmde ovenschotel van 180 graden
Groene rijst met pesto, doperwten, vis en scampi

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *