Homemade kipnuggets
Deze homemade kipnuggets kan je helemaal niet vergelijken met de kipnuggets uit de diepvries. We snijden de kip in stukjes, kruiden deze met kippenkruiden en paneren ze met panko. Daarbij maken we een heerlijk romige pasta met witloof, prei en boursin. Een heerlijk bordje
Nodig voor 2 personen
- 2 kipfilets
- panko
- kippenkruiden
- 220 g pasta bv spirelli of penne
- 125 g boursin met fijne kruiden
- 1 dikke prei
- 3 stronken witloof
- 2 tomaten
- 1 ei
- bloem
Doen
- Snij de kip in plakjes/stukjes
- Kruid de stukjes kip met kippenkruiden
- Neem drie schaaltjes om de kip te paneren.
- Strooi de bloem in het eerste schaaltje.
- Klop het ei los in het tweede schaaltje.
- Doe de panko in het derde schaaltje.
- Wentel de stukjes kip eerst door de bloem. Haal deze doorheen het losgeklopte ei. Haal elke stukje vervolgens door het panko.
- Pel de tomaat, verwijder de zaadjes. Snij de tomaat in fijne blokjes
- Was de prei
- Snij de prei en het witloof in fijne ringen
- Neem een ruime kookpot
- Stoof hierin de prei en het witloof aan
- Voeg de boursin toe als de groenten beetgaar zijn
- Kook ondertussen de pasta beetgaar
- Meng de pasta onder de groenten en boursin
- Breng het geheel verder op smaak met peper en zout
- Bak de kipnuggets krokant in een ruime pan met een klontje boter en een scheut olijfolie
- Serveer de nuggets met de groenten en pasta
- Strooi er op het einde de tomatenblokjes over
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.