Home made kipnuggets met pasta en boursin
Hoofdgerechten, Recepten

Homemade kipnuggets met pasta en boursin

Homemade kipnuggets

Deze homemade kipnuggets kan je helemaal niet vergelijken met de kipnuggets uit de diepvries. We snijden de kip in stukjes, kruiden deze met kippenkruiden en paneren ze met panko. Daarbij maken we een heerlijk romige  pasta met witloof, prei en boursin. Een heerlijk bordje 

Nodig voor 2 personen

  • 2 kipfilets
  • panko
  • kippenkruiden
  • 220 g pasta bv spirelli of penne
  • 125 g boursin met fijne kruiden
  • 1 dikke prei
  • 3 stronken witloof
  • 2 tomaten
  • 1 ei
  • bloem

Doen

  • Snij de kip in plakjes/stukjes
  • Kruid de stukjes kip met kippenkruiden
  • Neem drie schaaltjes om de kip te paneren.
  • Strooi de bloem in het eerste schaaltje.
  • Klop het ei los in het tweede schaaltje.
  • Doe de panko in het derde schaaltje.
  • Wentel de stukjes kip eerst door de bloem. Haal deze doorheen het losgeklopte ei. Haal elke stukje vervolgens door het panko.
  • Pel de tomaat, verwijder de zaadjes. Snij de tomaat in fijne blokjes
  • Was de prei
  • Snij de prei en het witloof in fijne ringen
  • Neem een ruime kookpot
  • Stoof hierin de prei en het witloof aan
  • Voeg de boursin toe als de groenten beetgaar zijn
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar
  • Meng de pasta onder de groenten en boursin
  • Breng het geheel verder op smaak met peper en zout
  • Bak de kipnuggets krokant in een ruime pan met een klontje boter en een scheut olijfolie
  • Serveer de nuggets met de groenten en pasta
  • Strooi er op het einde de tomatenblokjes over
Home made kipnuggets met pasta en boursin

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *