Heerlijk & originele polenta balletjes gevuld met boursin salade & aperitif
Recept voor +- 20 balletjes
Ingrediënten:
- 150 gr polenta
- 360 ml groentebouillon
- 20 gr boter
- 1 ei
- 2 el Parmezaanse kaas
- 1 doosje Boursin Salade en aperitif (look & fijne kruiden)
Werkwijze:
- Breng de groentebouillon aan de kook
- Voeg de boter en de polenta toe
- Laat dit enkele minuten vocht opnemen / garen op een zacht vuur
- Neem de pan van het vuur en voeg het ei en de Parmezaanse kaas toe
- Meng alles goed en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout
- Laat dit eventjes afkoelen, maar zeker niet helemaal
- Maak van de polenta balletjes van ongeveer 20 gr
- Maak in het midden een gaatje met je vinger en voeg er een bolletje boursin aan toe
- Maak de bolletjes terug mooi dicht en laat ze verder afkoelen
- Verwarm de frietketel tot 180 graden
- Bak de bolletjes enkele minuten tot ze een mooi bruin korstje hebben
- Serveer warm