Pittige merguez-worstjes worden gecombineerd met de rijke smaak van caponata, een Siciliaanse groenteschotel, en de fluweelzachte parelcouscous. Dit gerecht biedt een smaakvolle reis door de mediterrane keuken, perfect voor wie op zoek is naar een culinair avontuur thuis.
Nodig voor 2 personen
- 300 g merguez-worstjes
- 250 g parelcouscous
- olijfolie
- Caponata:
- 1 aubergine
- 1 (rode) ui
- 1 teentje knoflook
- 2 stelen selder
- 1 rode (punt) paprika
- 3 tomaten
- 1 tl harissa
- 4 el rode wijnazijn
- 1 el suiker
- 40 g kappertjes
- 40 g olijven
- verse en/of gedroogde oregano, basilicum & bladpeterselie
Doen
- Snipper de ui en knoflook fijn
- Snij de selder fijn
- Snij de aubergine, paprika en tomaten in blokjes
- Warm een flinke scheut olijfolie op in een ruime braadpan
- Stoof de ui en look enkele minuten tot deze glazig zijn
- Voeg de aubergine, paprika en selder toe, laat alles zo’n 10 minuten aanstoven met het deksel op de pan. Roer regelmatig om
- Snij ondertussen de olijven doormidden
- Voeg nu de harissa, tomaten, olijven, kappetjes, rode wijnazijn, suiker en 100 ml water toe
- Voeg verse of gedroogde kruiden toe
- Meng alles goed onder elkaar. Breng het geheel op smaak met peper en zout
- Laat nog 15 minuten sudderen onder deksel
- Proef en kruid indien nodig bij
- Kook de parelcouscous gaar zoals op de verpakking staat
- Bak de merguez-worstjes gaar
- Serveer de parelcouscous met caponata en merguez-worstjes
- Smakelijk!
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.