Tiramisu koekjes met mascarponecrème
Recepten, Zoetigheden

Tiramisu koekjes met mascarponecrème

Geniet van de heerlijke smaak van tiramisu in een fingerfood formaat met onze tiramisukoekjes. Deze verrukkelijke koekjes combineren de romige lagen van mascarpone, koffie, cacao en koekjes. Vers gemaakt zijn deze koekjes al lekker. Maar het lekkerst zijn ze als de koekjes enkele uren in de koelkast hebben gelegen. Dan worden de koekjes een beetje wak en versmelten de typische tiramisu smaken. Heerlijk! 

Nodig voor ongeveer 30 koekjes

  • 225 g boter
  • 300 g suiker
  • 330 g bloem
  • 2 tl maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl bakingsoda
  • 1 ei
  • 1 el oploskoffie
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Smelt de boter in een steelpannetje
  • Los hier het espressopoeder in op. Laat dit 10 minuten afkoelen
  • Doe alle ingrediënten in een keukenrobot
  • Kneed tot een egaal deeg
  • Rol bolletjes deeg van ongeveer 15 gram
  • Leg de bolletjesdeeg op een bakplaat met bakpapier
  • Bak gedurende 10 minuten krokant in een voorverwarmde oven van 190 graden

Mascarpone vulling

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml room
  • 2 tl oploskoffie
  • 20 g poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • cacao om te bestuiven
  • Doe de mascarpone, room, oploskoffie, poedersuiker en vanillesuiker in de mengkom van je keukenrobot
  • Klop het geheel luchtig met een klopper
  • Doe de vulling in een spuitzak met een kartelmondje

Afwerking

  • Laat de koekjes volledig afkoelen
  • Spuit op de helft van de koekjes een laagje mascarponecrème
  • Strooi hier cacao over
  • Druk er telkens een koekje tegenaan
  • Bewaar de koekjes in de koelkast
  • De koekjes zijn het lekkerst na enkele uren in de koelkast

Recept in foto’s


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Deze koekjes gemaakt, superlekker en inderdaad vrij makkelijk te maken. Bolletjes draaien duurt wel even natuurlijk 🙂
    Ik heb de koekjes wel bijna 10 min langer in de oven moeten steken om ze krokant te maken, na 10 min waren die nog heel slap. Krokant zijn ze lekker, maar na een paar uur in de koelkast nog veel lekkerder!

    1. kriskookt zegt:

      Hoi,
      Super leuk op te horen!
      De baktijd zal idd afhangen van de oven en de grootte van het koekje.
      Blij dat ze gemaakt hebben.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *