Gegrilde entrecote met een heerlijke couscous salade van in de oven gegrilde paprika, rode ui en kerstomaten.
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 350 gr entrecote
- 300 gr couscous
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 100 gr kerstomaten
- 1 kleine rode ui
- 1 tl harissa
- olijfolie
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 lente ui, fijngesneden
Werkwijze:
- Snij de paprika’s, kerstomaten en rode ui in stukje
- Meng olijfolie, knoflook, peper en zout onder de groenten
- Verspreid de groenten op een bakplaat en bak deze 15 minuten in een oven van 180 graden
- Breng 300 ml water aan de kook met een snuifje zout en de harissa
- Als het water kookt zet je het vuur uit, roer er de couscous door en plaats er 5 minuten een deksel op
- Roer na 5 minuten de korrels couscous los, breng ze op smaak met peper en zout
- Meng er de oven geroosterde groenten onder
- Grill of bak de entrecote naar gelang jou bakwijze
- Snij de entrecote in plakjes en leg deze bovenop de couscous salade
- Werk af met de lente ui
Smakelijk !!