Hoofdgerechten, Recepten

Couscous met geroosterde groenten en gegrilde entrecote

Gegrilde entrecote met een heerlijke couscous salade van in de oven gegrilde paprika, rode ui en kerstomaten.

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 350 gr entrecote
  • 3220 gr couscous
  • 31 rode paprika
  • 31 gele paprika
  • >100 gr kerstomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 1 tl harissa
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 lente ui, fijngesneden

Werkwijze:

  1. Snij de paprika’s, kerstomaten en rode ui in stukje
  2. Meng olijfolie, knoflook, peper en zout onder de groenten
  3. Verspreid de groenten op een bakplaat en bak deze 15 minuten in een oven van 180 graden
  4. Breng 300 ml water aan de kook met een snuifje zout en de harissa
  5. Als het water kookt zet je het vuur uit, roer er de couscous door en plaats er 5 minuten een deksel op
  6. Roer na 5 minuten de korrels couscous los, breng ze op smaak met peper en zout
  7. Meng er de oven geroosterde groenten onder
  8. Grill of bak de entrecote naar gelang jou bakwijze
  9. Snij de entrecote in plakjes en leg deze bovenop de couscous salade
  10. Werk af met de lente ui

Smakelijk !!

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *