Konijn is een veelzijdig ingrediënt dat in tal van gerechten past. Konijnenbout, in het bijzonder, staat bekend om zijn malse en sappige structuur. In dit recept geven we het een Griekse twist met parelcouscous, tomaat en aubergine. De rijke smaken van de groenten en de kruidige couscous vormen een perfecte match met de konijnenbout. Een eenvoudig te bereiden gerecht met een heerlijke mediterrane touch, ideaal voor elke gelegenheid!


Recept voor 4 personen
- 4 konijnenbouten – The Meatlovers
- 2 teentjes knoflook
- 3 sjalotten
- 3 tomaten
- 1 aubergine
- 400 g parelcouscous
- 100 g olijven
- verse munt, basilicum en oregano
- 1 el harissa
- 1 el ras el hanout
- 200 ml kippenbouillon
- 200 ml Griekse yoghurt
Doen
- Ontvel de tomaten, snij deze in grove stukken
- Kruid de konijnenbouten, bak deze rondom bruin in de stoofpan met olie
- Haal de konijnenbouten uit de pan
- Pel de look, rasp deze fijn. Pel de sjalotten, snij deze in halve ringen
- Stoof de look en sjalot aan in dezelfde stoofpan
- Snij ondertussen de aubergine in blokjes. Voeg deze toe aan de stoofpan. Stoof deze kort mee aan.
- Voeg de grove stukken tomaat, kippenbouillon en konijnenbouten toe aan de stoofpan
- Zet alles een beetje onder elkaar. Breng het geheel aan de kook
- Zet de stoofpan met deksel gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven van 185 graden
- Haal de stoofpan uit de oven
- Haal de konijnenbouten eruit. Controleer of deze goed gaar zijn.
(Zet ze indien nodig 15 min extra in de oven) - Breng de saus op smaak met peper, zout, ras el hanout en harissa
- Voeg de olijven en fijngesneden munt, basilicum en oregano toe
- Kook de parelcouscous gaar zoals op de verpakking staat
- Meng de parelcouscous onder de saus in de stoofpot
- Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout
- Voeg de konijnenbouten terug toe aan de stoofpan
- Serveer de konijnenbouten met saus en parelcouscous op de borden
- Werk af met een lepel Griekse yoghurt



Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

