Hoofdgerechten

Gehaktballetjes in bouillon – Puur Eten ‘2’ dat je gelukkig maakt – Pascale Naessens

Print Friendly, PDF & Email

De boeken van Pascale Naessens hebben werkelijk een beweging op gang gebracht: mensen genieten weer in alle vrijheid van eten, terwijl ze gezonder en slanker worden. Haar romantische stijl van koken slaat aan vanwege de heerlijke, eenvoudige recepten die voor iedereen haalbaar zijn. Jong en oud, iedereen is enthousiast.

Dit recept is alvast één van mijn favorieten uit haar nieuwe boek:

Nodig:

  • 3 lange rode paprika’s
  • 2 lente-uitjes
  • 5 el sojasaus
  • 300 á 400 g gehakt
  • 3 knoflookteentjes
  • 4 cm verse gember
  • 1 bosje koriander

Doen:

  1. Versnipper de knoflook en de gember, hak de koriander fijn (hou nog een beetje over voor de afwerking)
  2. Meng dit alles onder het gehakt en kruid met peper en zout. Rol balletjes van het gehakt
  3. Snijd de paprika’s in dunne ringetjes en stoof ze gaar in flink wat olijfolie
  4. Voeg 800 ml water en de sojasaus te, kruid met peper
  5. Breng de bouillon aan de kook en voeg de gehaktballetjes toe
  6. Laat rustig koken tot het gehakt gaar is
  7. Snij intussen de lente-uitjes diagonaal door en strooi deze net voor het opdienen over de bouillon

Pascale Naessens – Puur Eten ‘2’ dat je gelukkig maakt:
Je maakt opnieuw kennis met de gezonde keuken van Pascale, nu puurder dan ooit.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *