Restaurant belevingen

Restaurant Floris – Sint-Andries (Brugge) – Floris Panckoucke

Print Friendly, PDF & Email
Floris Panckoucke maakt zijn droom waar: 
‘Ik heb er altijd van gedroomd om een eigen zaak te hebben voor mijn dertigste verjaardag. In april (2015) werd ik 29, in juni opent het restaurant, lacht Floris.

We kennen Floris Panckoucke nog van in restaurant Savarin (Oostende). Twee jaar geleden hebben we daar genoten van een Jong Keukengeweld lunch. Nu, twee jaar later nog altijd Jong Keukengeweld. maar deze keer in hun eigen pand. Floris en zijn vrouw Virginie Opstaele opende in juni 2015 hun eigen restaurant “Floris” in Sint-Andries (Brugge)
Floris studeerde aan ‘Ter Groene Poorte’ in Brugge. Verder leerde hij gedurende 2,5 jaar de stiel bij Hof Van Cleve. De afgelopen 5 jaar waren Floris en Virginie het gezicht van restaurant Savarin Oostende. hij als chef-kok in de keuken, zij als zaalverantwoordelijke. Na twee jaar scoorde Savarin met 15/20 in Gault&Millau. Begin 2015 zijn Floris en Virginie klaar voor een nieuw avontuur. In de lente van 2015 openen ze hun eigen restaurant. In afwachting ging Panckoucke tijdelijk aan de slag in driesterrenretaurant Hertog Jan.
Het gebouw, een voormalige schilderszaak werd volledig gestript. Binnenhuisarchitect Lieven Musschoot zorgde voor een moderne en strakke inrichting. Een fris en smaakvol decor waar de halfopen keuken een grote hoofdrol in speelt. Voor de wijnkaart werkten ze samen met Yanick Dehandschutter, die werd uitgeroepen tot beste sommelier van België.
Als aperitief werd er gekozen voor een heerlijk glaasje Champagne “André Goutorbe & Fils”. Hierbij kwam al snel enkele frisse hapjes die door Floris zelf aan tafel werden voorgesteld.
Olijf – Peper – Verse kaas 
Krokant – Avocado – Artisjok 
Makreel – Komkommer – Groene appel


Menu:
Oosterschelde paling – Tomaat – Bloemkool – Groene selder
 
Bijgerecht: Tomaat – Basilicum – Mozzarella
Ik lust nog wel zo een kommetje. Deze versie van tomaat-mozzarella was veruit de beste ooit..
 
Pladijs 
Gierst – Keytebier – Mossel
 
Bavette “Belfurn” uit Veurne
Kikkererwt – Ajuin – Broccoli
De portie rundvlees had in deze  4-gangen menu misschien een stukje minder mogen zijn. De Pommes Pont Neuf misschien dan weer eentje extra.
 
Framboos
Witte chocolade – Karamel – Citroen
Het is niet gemakkelijk om met een dessert te scoren bij Sofie, Floris, you did it!!
Heerlijke smaken & texturen, fris en vooral niet te zoet. Knap dessert.
 
Bij de koffie
Buiten de koekjes bij de koffie verscheen er nog een mini dessert op tafel met banaan en mango
: Gistelsesteenweg 520
8200 Sint-Andries
Telefoon: 050 73 60 20

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *